Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.září 12:13

Mlékem se zadělávají jen některé. Běžné kynuté vždy jen vodou. Týdně dělám v hospodě tak z 15 kil mouky. Doporučuji – kvasnice, na kilo mouky 1 kostku, do misky s teplou vodou, 1 vejce, malou lžičku cukru – kvasnice potřebují z něčeho žít a cca hrnek hladké mouky. Tak se vyrobí kvásek. Když chce z misky utíkat, přelít do mísy s hrubou moukou, misku vypláchnout opět teplou vodou a míchat až těsto trošku lepí.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.září 12:17

Mlékem se zadělávají jen některé. Běžné kynuté vždy jen vodou. Týdně dělám v hospodě tak z 15 kil mouky. Doporučuji – kvasnice, na kilo mouky 1 kostku, do misky s teplou vodou, 1 vejce, malou lžičku cukru – kvasnice potřebují z něčeho žít a cca hrnek hladké mouky. Tak se vyrobí kvásek. Když chce z misky utíkat, přelít do mísy s hrubou moukou, misku vypláchnout opět teplou vodou a míchat až těsto trošku lepí. Že se musí knedlíky zadělávat mlékem pochází z dob Magdaleny Dobromily Rettigové, která mlékem či máslem jaksi nešetřila. Ovšem v oněch dobách se jednalo o trochu jinou kvalitu. Můj šéf /60/ je v tomto trendu vyučen a "máslo " rve do všeho. Protože je ale drahé, tak používá margarin LANDO za 15 kaček.