Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.září 15:03

Původ slova burčák tkví (podle Jiřího Rejžka) ve slovu „burkať“ – tedy bouřit, zřejmě podle jeho fyzikálních vlastností…
😉
Dál budu popisovat dobrý burčák…
Zdravotně prospívá tím, že

  • obsahuje hodně vitamínů
  • obsahuje živé kvasinky (upravuje mikroflóru střev)
  • obsahuje hodně fruktozy a sacharozy (lehce stravitelné cukry)
  • při zkonzumování většího množství pročistí střeva (´vypláchne´ jejich obsah)

😉
Pije se lehcé, následky ale mohou být krátkodobě ´těžké´…
😉
A „na co je“?

  • aby vinaři vydělali
  • aby si i vinaři pochutnali

😉
Z běžně produkovaného burčáku se poté víno nedělá…

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.září 15:07

Původ slova burčák tkví (podle Jiřího Rejzka) ve slovu „burkať“ – tedy bouřit, zřejmě podle jeho fyzikálních vlastností…
😉
Dál budu popisovat dobrý burčák…
Zdravotně prospívá tím, že

  • obsahuje hodně vitamínů
  • obsahuje živé kvasinky (upravuje mikroflóru střev)
  • obsahuje hodně fruktozy a sacharozy (lehce stravitelné cukry)
  • při zkonzumování většího množství pročistí střeva (´vypláchne´ jejich obsah)

😉
Pije se lehce, následky ale mohou být krátkodobě ´těžké´…
😉
A „na co je“?

  • aby vinaři vydělali
  • aby si i vinaři pochutnali

😉
Z běžně produkovaného burčáku se poté víno nedělá…