Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.září 11:18

Ano budeme dávat jako každý rok, máme doma rozpis, co kdy…nepamatuju se, jak to jde za sebou.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.září 15:09

Ano budeme dávat jako každý rok, máme doma rozpis, co kdy…nepamatuju se, jak to jde za sebou.

Už to vím:
Spárkatá zvěř – hned po žních se dává obilí, oves, nebo ječmen, ale víc oves,dnes to nechávají na první sníh, ale srávně by se mělo dávat od listopadu seno, sušený maliník, ostružiník, to je letnina., s prvním sněhem burák (krmná řepa), jablka a mrkev moc ne, hrozí hypervitaminoza a takhle se pokračuje celou zimu, takže senáž, ale siláž ne, je tam moc kyseliny mléčné a až začne růst tráva, tak obilí už ne a taky seno se odklidí.v létě jen sůl, ta se dává tedy celý rok, tomu se říká liz., nebo i solná pasta. Jo, v zimě ještě kaštany, ty se ale nedávají do korýtek, ale na zem, aby do sebe natáhly vodu a změkly, jinak to nechtěj.Tvrdý chléb zásadně ne a ani žádné slupky z cirtusů ne. To sem prostě nepatří, citrusy nejsou jejich žrádlo, nerostou v přírodě. Po chlebu jsou spárkaté nafouklé, nedělá jim to dobře.

Bažantům a kachnám taky po žních, v listopadu obilný šrot, jeřčmen i pšenice, ten ječmen mají rádi naklíčený a dává se to do zásypu, nesmí zmoknout. Dál kukuřice, jeřabiny sušené, krmná řepa a jablko.

Prasatům se moc nedává, jen burák a speciální krmivo, což je padlina, zbytky ze srny, tím se spíš lákají k odstřelu, tomu se říká „ujediště“ A do krmeliště se dává krmný materiál, plevy, převařené i syrové brambory a šrot. Mají rádi i bukvice, ale ty si najdou.