Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.září 9:02

Také nechápu, že se tato slova stala „hitem“. Zřejmě kvůli tomu, že je vyslovil v Pophlreichově pořadu kuchařský učeň, „zmatkař“.

Kuchtík a babiččin řetízek.. Tato fráze se používala kdysi v minulosti. Mladá generace „oprášila“ starou frázi.

V minulosti se tato fráze používala. Když zhlédnete starší filmy hospodyně často schovávaly peníze v hrnku v kredenci. Často je někdo jin vzal a utratil, proto hledaly a hledaly v jiném hrníčku. Někdy marně.

Vzpomínám si, když jsem byla malé dítě, maloval se celý byt, všechno vyklizené, špatně se věci hledaly. Tehdy jsem si sundala z krku řetízek a vložila do hrníčku, který byl po ruce. Při uklízení a mytí předmětů jsem sáhla do údajného hrníčku – prázdný. Máma mně tehdy řekla, abych se podívala do jiného hrníčku. Bohužel, řetízek nebyl v žádném z nich. Zřejmě skřítek hospodáříček řečtízek někam začantročil. .

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.září 10:41

Také nechápu, že se tato slova stala „hitem“. Zřejmě kvůli tomu, že je vyslovil v Pophlreichově pořadu kuchařský učeň, „zmatkař“.

Kuchtík a babiččin řetízek. S tím souvesející fráze se používala kdysi v minulosti. Mladá generace ji „oprášila“.

Opakuji, v minulosti se tedy tato fráze používala. Když zhlédnete starší filmy hospodyně často schovávaly peníze v hrnku v kredenci. Často je někdo vzal a utratil, proto hledaly a hledaly v jiném hrníčku. Někdy marně.

Vzpomínám si, když jsem byla malé dítě, maloval se celý byt, všechno vyklizené, špatně se věci hledaly. Tehdy jsem si sundala z krku řetízek a vložila do hrníčku, který byl po ruce. Při uklízení a mytí předmětů jsem sáhla do údajného hrníčku – prázdný. Máma mně tehdy řekla, abych se podívala do jiného hrníčku. Bohužel, řetízek nebyl v žádném z nich. Zřejmě skřítek hospodáříček řečtízek někam zašantročil. .