Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.srpen 14:40

Kdo se zastane pracujících, kteří musí pracovat za ztížených povětrnostních podmínek, kteří musí vydržet to samé, co kůň nebo vůl? O čem je takový život?

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.srpen 23:05

Kdo se zastane pracujících, kteří musí pracovat za ztížených povětrnostních podmínek, kteří musí vydržet to samé, co kůň nebo vůl? O čem je takový život?
Tak zaprvé, já jsem se narodil do nějakého systému, který jsem nevymyslel. Udělali to za mě jiní. Za druhé, kdybych chodil makat dobrovolně, tak nezaplatím složenky, dobrou vodu, chleba, ovoce, zeleninu, bydlení. Kůň není člověk. Kůň běhal po prériích, bez možnosti se napít. Až vzniklo ekonomické pouto mezi člověkem a koněm, pak to byl člověk, který koně povznesl, rozvíjel v něm jakési sociální vztahy. Navíc se dá říct, že vztah kůň člověk je symbiotický.
Chceš li koně vrátit na svobodu, představ si, jak to udělat. Stal by se z něj divoký kůň? O koníky je dobře postaráno, to ale neplatí v případě, že majitel je tyran jak bylo ve zprávách
To je potřeba trochu hlídat a když jim nedávají jídlo, tak upozornit nějakou instituci „ochrana zvířat“. To by mělo být naší povinností.
Ale znovu k letošním vedrům a hříběti. Když bude hříbě ležet a nic nedělat, protože máme zkreslené humanitní myšlení, bude krnět jako lidská hříbata. Nic nedělat, protože je horko, v zimě je zima, když prší je mokro, když se nechce, zůstane se doma.
Věřím, že koníka ohřebelcují, otřou a dají mu napít, najíst, že na něm nevozí tučné děti, které váží tolik, co dospělí. Že z podniku se uživí oba: provozovatel i kůň.