Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.červenec 20:21

Většina kaktusů je jedlá. Jedovaté jsou jen ty s červenými plody. Na poušti je kaktus rozdílem mezi životem a smrtí. Nejchutnější je kaktus Amaka – oranžovo-žluté plody, jemné ostny a strupovitá slupka. U domácích kaktusů nemám zdání – předpokládám, že jedovaté by se neprodávaly. Na poušti se však dá pít i jíst jakýkoliv – stačí jej nechat napospas (rozkrájený, rozložený a voda v igelitu, či tak) UV záření alespoň 0,5 hodiny. Narozdíl od varu nedojde k pasterizaci, avšak k odstranění většiny organismů. Po hodiny se již můžeme bavit o pasterizaci rovněž. Po požití toxické odrůdy postačí kapky do očí, anebo požití jemného písku. (Obojí způsobuje rychlý průjem a zabrání zpracování toxinů tělem.)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.červenec 20:26

Většina kaktusů je jedlá. Jedovaté jsou jen ty s červenými plody. Na poušti je kaktus rozdílem mezi životem a smrtí. Nejchutnější je kaktus Amaka – oranžovo-žluté plody, jemné ostny a strupovitá slupka. U domácích kaktusů nemám zdání – předpokládám, že jedovaté by se neprodávaly. Na poušti se však dá pít i jíst jakýkoliv – stačí jej nechat napospas (rozkrájený, rozložený a voda v igelitu, či tak) UV záření alespoň 0,5 hodiny. Narozdíl od varu nedojde k pasterizaci, avšak k odstranění většiny organismů. Po hodině se již můžeme bavit o pasterizaci rovněž. Po požití toxické odrůdy postačí vypít kapky do očí, anebo sníst hrst jemného písku. (Obojí způsobuje rychlý průjem a zabrání zpracování toxinů tělem.)

Zdroj: Seriál Dual Survival