Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.červen 20:32

Zavařovací sklenici se zcukernatělým medem vložím do hrnce s vodou, aby byla sklenice tak ze 1/4, max 1/3 potopená ve vodní lázni a vložím i s hrncem do přehřáté trouby max na 50 st.C. Tak asi max na půl hodinky? Během doby med kontroluji, aby se nepřehřál a když je už tekutý, okamžitě vyndám z trouby.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.červen 20:48

Zavařovací sklenici se zcukernatělým medem vložím do hrnce s vodou, aby byla sklenice tak ze 1/4, max 1/3 potopená ve vodní lázni a vložím i s hrncem do přehřáté trouby max na 50 st.C. Tak asi max na půl hodinky? Během doby med kontroluji, aby se nepřehřál a když je už tekutý, okamžitě vyndám z trouby.
Doplňuji:
Kapitán: než opět něčemu budeš oponovat, malá rada, přečti si nejdřív tak 3× všechny již napsané odpovědi na danou otázku. Když to nebude stačit, přečti si odpovědi znovu opět aspoň tak 3×, než odpovíš sám. Vykřičníky u svých odpovědí vynech. Už jen proto, že třeba u této otázky se odpovědi nás všech nijak neliší. A jestli tě rozčilila třeba má odpověď, že dám troubu na 50 st., napsala jsem jasně, že rozpouštění medu pořád hlídám, takže než by dosáhl teploty 50 st., je již dávno rozpuštěný.
Ještě by mě zajímalo, jak u zcukernatělého tvrdého medu lze dosáhnout jeho rozpuštění mechanickým vyšleháním?