Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.březen 12:00

Nejsem znalec, na svém aparátu tuto funkci nemám. Když o tom uvažuju, myslím si, že na pravou ruku toho už je dost k zapamatování a zautomatizování i bez ostření. Spoušť, ISO, ostřicí body, zamknutí expozice, zamknutí ostření. Myslím, že další funkci bych tam nechtěl mít. Naopak, levá ruka, kterou se drží aparát za objektiv, může pohodlně obsluhovat ostření a zoom.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.březen 4:10

Nejsem znalec, na svém aparátu tuto funkci nemám. Když o tom uvažuju, myslím si, že na pravou ruku toho už je dost k zapamatování a zautomatizování i bez ostření. Spoušť, ISO, ostřicí body, zamknutí expozice, zamknutí ostření. Myslím, že další funkci bych tam nechtěl mít. Naopak, levá ruka, kterou se drží aparát za objektiv, může pohodlně obsluhovat ostření a zoom.
Doplňuji:
Tak to jsem špatně pochopil otázku. Myslel jsem, že jde o možnost manuálního ostření palcem místo kroužkem na objektivu a ono zatím jde o změnu funkce tlačítek. Na sportovní fotografii to může být dobré, když si na to člověk zvykne. Myslím ale, že dnešní USM motorky jsou stejně rychlé, jako palec+ukazováček.