Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.březen 12:58

Jestli myslíš HID sady, tj. víceméně „samodomo“ provedené úpravy/přestavby z vláknové žárovky na xenonovou výbojku, tak to nemůžeš, protože neexistuje HID systém s homologací. Policie při silniční kontrole a samozřejmě pracovník STK to velmi dobře zná a vidí-li, že ze světlometu svítí xenonová výbojka, hned se dívá pod kapotu a hledá „balasty,“ ostřikovače skel světlometů a u volantu ovládací prvek pro naklápění světlometů. Já jsem s tím jezdil rok bez problémů a poté jsem během tří měsíců dostal tři pokuty a už jsem to tahal z auta pryč.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.březen 13:01

Jestli myslíš HID sady, tj. víceméně „samodomo“ provedené úpravy/přestavby z vláknové žárovky na xenonovou výbojku, tak to nemůžeš, protože neexistuje HID systém s homologací. Policie při silniční kontrole a samozřejmě pracovník STK to velmi dobře zná a vidí-li, že ze světlometu svítí xenonová výbojka, hned se dívá pod kapotu a hledá „balasty,“ ostřikovače skel světlometů a u volantu ovládací prvek pro naklápění světlometů. Já jsem s tím jezdil rok bez problémů a poté jsem během tří měsíců dostal tři pokuty a už jsem to tahal z auta pryč.
Doplňuji:
P.S. Doufám, že mluvíme o tomtéž, protože já o xenonové výbojce, zatímco ty o xenonové halogenové žárovce. To ani nevím, jestli existuje. V halogenovce se používá jodový cyklus a ten xenon by tam byl jaksi navíc a bez užitku.