Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.březen 10:56

Základní chybou je myslet si, že octová fermentace běží na cukru.
Octové kvašení běží na etylalkoholu. Takže nejdříve musí vzniknout fermentací alkohol a teprve potom může běžet octové kvašení. Nicméně není to kvašení ale oxidace. Pokud se to nechá „kvasit“ dlouho rozloží se i vzniklý ocet na vodu a oxid uhličitý. Výsledkem veškeré práce je hnusná voda.

http://www.vsichniv­sem.cz/stredni­predmet-1421-octove_kvaseni

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.březen 22:34

Základní chybou je myslet si, že octová fermentace běží na cukru.
Octové kvašení běží na etylalkoholu. Takže nejdříve musí vzniknout fermentací alkohol a teprve potom může běžet octové kvašení. Nicméně není to kvašení ale oxidace. Pokud se to nechá „kvasit“ dlouho rozloží se i vzniklý ocet na vodu a oxid uhličitý. Výsledkem veškeré práce je hnusná voda.

http://www.vsichniv­sem.cz/stredni­predmet-1421-octove_kvaseni
Doplňuji:
http://zkvase­no.blogspot.cz/2012/10/­ocet.html