Odpověděl/a – 1.březen 10:56
Základní chybou je myslet si, že octová fermentace běží na cukru.
Octové kvašení běží na etylalkoholu. Takže nejdříve musí vzniknout
fermentací alkohol a teprve potom může běžet octové kvašení. Nicméně
není to kvašení ale oxidace. Pokud se to nechá „kvasit“ dlouho rozloží
se i vzniklý ocet na vodu a oxid uhličitý. Výsledkem veškeré práce je
hnusná voda.
http://www.vsichnivsem.cz/strednipredmet-1421-octove_kvaseni
Odpověděl/a – 1.březen 22:34
Základní chybou je myslet si, že octová fermentace běží na cukru.
Octové kvašení běží na etylalkoholu. Takže nejdříve musí vzniknout
fermentací alkohol a teprve potom může běžet octové kvašení. Nicméně
není to kvašení ale oxidace. Pokud se to nechá „kvasit“ dlouho rozloží
se i vzniklý ocet na vodu a oxid uhličitý. Výsledkem veškeré práce je
hnusná voda.
http://www.vsichnivsem.cz/strednipredmet-1421-octove_kvaseni
Doplňuji:
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/10/ocet.html