Odpověděl/a – 22.únor 10:09
;-D
Rukola je výtečná, ale obvykle se používá jen jako jedna ze složek
salátu, nikoli ´jednodruhově´…
Smíchej nakrájená rajčata (ideálně cherry – zralá, sladká,
nakrájená na čtvrtky), okurku, avokádo (obé tak na kostky 0,5 – 1 cm),
cibuli (jemně nakrájenou, červenou nebo šalotku), listy polníčku, rukoly,
ledového (nebo hlávkového) salátu, pokapej olivovým olejem, osol a zlehka
opepři (hrubě mletým nebo drceným pepřem, zeleným nebo čtyř barev) a
jemně pokapej limetou.
Jako příloha k restovanému masu je to vynikající…
😉
Jinak – nevím, pochopitelně, co´s a kde koupil – salát musí být
čerstvý, svěží (povadlé listí ´neber´), rukolu (než koupím)
ochutnávám a její chuť je příjemně nahořklá.
Pokud bych jí měl na míse ´kilo´ – nevím, to jsem zatím nezkusil.
😉
Odpověděl/a – 22.únor 13:38
;-D
Rukola je výtečná, ale obvykle se používá jen jako jedna ze složek
salátu, nikoli ´jednodruhově´…
Smíchej nakrájená rajčata (ideálně cherry – zralá, sladká,
nakrájená na čtvrtky), okurku, avokádo (obé tak na kostky 0,5 – 1 cm),
cibuli (jemně nakrájenou, červenou nebo šalotku), listy polníčku, rukoly,
ledového (nebo hlávkového) salátu, pokapej olivovým olejem, osol a zlehka
opepři (hrubě mletým nebo drceným pepřem, zeleným nebo čtyř barev) a
jemně pokapej limetou.
Jako příloha k restovanému masu je to vynikající…
😉
Jinak – nevím, pochopitelně, co´s a kde koupil – salát musí být
čerstvý, svěží (povadlé listí ´neber´), rukolu (než koupím)
ochutnávám a její chuť je příjemně nahořklá.
Pokud bych jí měl na míse ´kilo´ – nevím, to jsem zatím nezkusil.
😉
Doplňuji:
No jo – to je problém – já kupuju zeleninu nejraději tak, že ji mohu
ochutnat, v tom zataveném obalu koupíš kdeco…
☹