Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.červenec 16:45

My jsem vždy dávali dětem korkovou vestu připevněnou na tělo. Z kruhu může dítě vypadnout, může nu někdo vytáhnout ventil, rukávky se mohou propíchnout, prasknout.

Dnes už jsou určitě tyto pomůcky z lepšího materiálu, ale pro dítě od 3 do 6 upřednostňu­ji vestu.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.červenec 18:34

My jsem vždy dávali dětem korkovou vestu připevněnou na tělo. Z kruhu může dítě vypadnout, může nu někdo vytáhnout ventil, rukávky se mohou propíchnout, prasknout.

Dnes už jsou určitě tyto pomůcky z lepšího materiálu, ale pro dítě od 3 do 6 upřednostňuji vestu.
Doplňuji:
Dívala jsem se na stránky o plavání dětí Vodníček.

Odborníci pro nácvik plavání předškoláků doporučují nejrůznější druhy plovacích vest. Dítě může ve vodě volněji a obratněji pohybovat. Vesta může být připevněna k nohavicím, takže se jedná o jakýsi dres, ze kterého dítě nemůže samovolně vyklouznout. Na trhu se dnes už také dají pořídit plavky, do kterých jsou zašity díly z polystyrenu.

S kruhem se špatně dělají tempa, rukávky dítěti zbytečně nadzvedávají ruce. Klasické nafukovací rukávky i kruh mohou sklouznout nebo se nenápadně vypustit.

Odborníci též doporučují používat bederní pás z barevné porézní pryže, kterému se říká plavecký ježek. Doporučují ho všechny námi oslovené plavecké kluby a školy.

Pás je sestavený z jednotlivých dílů, které se dají přidávat nebo odebírat.

Vhodný je pro všechny věkové kategorie a jeho pořizovací cena se pohybuje okolo 200 korun.

Výhoda takové pomůcky spočívá v tom, že dítě nadnáší co nejblíže jeho těžišti, a jeho poloha při plavání je tak pro něj co nejpřirozenější a zároveň nejsprávnější.

Pokud dítě chce mít ve vodě větší jistotu, můžete pásek doplnit ještě o nadlehčovací kroužky na ruce, které se také dají postupně odebírat.

Klasické nafukovací rukávky i kruh mohou sklouznout nebo se nenápadně vypustit.