Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.leden 1:51

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.leden 3:32

Doplňuji:
Vyslechl jsem si celý komentář, ale nemám ze všeho úplně dobrý pocit. Například z něho cítím, jak jsme se (oba národy) milovaly a nějací dva lumpové – vlastizrádci nás svévolně rozdělili. Přátelé (zejména vy starší) zapátrejte v paměti a vzpomeňte si, který národ začal po roce1989 řvát. Češi to rozhodně nebyli, kdo začal rozbíjet společný stát!!! Vzpomeňte si na „slavný útok“ – Mečiar, Kňažko, Čarnogurský, na boje o název státu (pomlčková válka) na boje o vlajku, o hymnu a já nevím, co ještě. Vždyť to všechno probíhalo v TV před našimi zraky! Nekonečné znechuťující tahanice, které musí někde přece být uloženy v archivech a kdyby byl zájem, mohly by být např. místo týdeníků z 60. let uvedeny na obrazovkách. Nebo při návštěvě prezidenta Havla v Bratislavě, nelétaly tam náhodou vajíčka? A nebyl náhodou zasažen? A nebylo tehdy náměstí plné řvoucích lidí? Nebo se snad pletu a všechno bylo jinak? Vždyť to přece točily kamery a vysílala TV!
Také jsem v komentáři nějak nepostřehl zmínku o Slovensku jako fašistickém státu, který to táhl s Hitlerem i proti Čechům. Pletu se snad a je to všechno lež? Pamatuji se i na jisté vystoupení prezidenta Husáka v TV, kdy kromě jiného uváděl, jak je obtížné udržet smír mezi našimi národy a jak se musí velice obezřetně postupovat při rozdělování funkcí …. Vždyť přece v té době vznikl vtip, jak se kdosi ptá jistého slovenského politika: Jak je na Hradě? Odpověď byla: Na Hradě je dobre, ale pod Hradom je ještě vela Čechov. Omlouvám se, jestli to mám chybně napsáno, ale sdělná hodnota snad zůstává zachována.
Ne, naše národy se nikdy nemilovaly tak, jak je nám dnes předkládáno. Slováci vždycky toužili po suverenitě, svébytnosti a vlastním státu. Tak to prostě bylo. Já bych to dohromady už znovu nedával. Myslím si ale (pokud se do té doby nestane něco daleko horšího, což je velmi pravděpodobné), že se časem opět spojíme, aby se historie po nějaké době zopakovala. Vůbec ze mě nemluví nenávist, já osobně mám teď Slováky dokonce raději, než v dobách existence Československa. Nic přece nebrání dalšímu rozvíjení spolupráce, dobrých sousedských vztahů a vzájemné pomoci.
Horší věc je to, co zaznělo ke konci komentáře pana Valenty. O tom, kdo nám skutečně vládne a co je jejich cílem. A neberme to na lehkou váhu! Zde jde skutečně o rozpoutání války v Evropě a jej jedno, zda to bude díky IS, Ukrajině, na území České republiky nebo kdekoliv jinde. Z tohoto pohledu jsou nějaké drobné česko – slovenské rozmíšky pouhou prkotinou.