Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.leden 23:43

Těžko říci ;) jak je to s E 441.
Hrozí asi menší riziko, než u běžně hydrogenovaného sójového, slunečnicového, kokosového, palmového aj. oleje.
Většina olejů kupovaných v obchodech bude patrně alespoň částečně hydrogenovaných :(, zvláště těch levných.
Více bych se bála tzv. pomazánkových másel a všech těch umělých mazacích margarínů a „másel“ ve vaničkách.
Trans tuky jsou zejména v cereálních tyčinkách (palmový a sojový olej), brambůrkách, sušenkách, salátových zálivkách, fast food atd.
Použití olejů za studena lisovaných je tedy zdravější, bezpečnější.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.leden 23:10

Těžko říci ;) jak je to s E 441.
Hrozí asi menší riziko, než u běžně hydrogenovaného sójového, slunečnicového, kokosového, palmového aj. oleje.
Většina olejů kupovaných v obchodech bude patrně alespoň částečně hydrogenovaných :(, zvláště těch levných.
Více bych se bála tzv. pomazánkových másel a všech těch umělých mazacích margarínů a „másel“ ve vaničkách.
Trans tuky jsou zejména v cereálních tyčinkách (palmový a sojový olej), brambůrkách, sušenkách, salátových zálivkách, fast food atd.
Použití olejů za studena lisovaných je tedy zdravější, bezpečnější.

Doplňuji:
Pro Emefej:
http://www.che­mos.cz/aktuali­ty/ecka/
želatina = >
" V zahraničí má někdy přiřazené i E – číslo E441. U nás je E 441 ale hydrogenovaný řepkový olej."
http://www.ro­dina.cz/1/nazor11096403­.htm