Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.listopad 12:08

každopádně bych tam napsala jakou rozlohu by ten remíz měl podle tebe mít… rozlohově se kategorie remíz pohybuje mezi 100 až 500 m2.. taky bys tam měla napsat, že remíz se bude skládat z původních druhů dřevin.. a taky napsat jaké dřeviny to budou… pokud bys chtěla jít ještě víc do detailu, tak si zjisti jaký je lesní vegetační stupeň (= LVS) v místě, kde to chceš založit… podle LVS se určuje, jaké dřeviny jsou v kterých místech původní a tudíž vhodné pro novou výsadbu a taky se podle LVS určuje doporučené procentuální zastoupení jednotlivých druhů dřevin… to jen tak ve zkratce, ono je tohle všechno ještě dále navázané na různé krajinotvorné programy atd.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.listopad 12:15

každopádně bych tam napsala jakou rozlohu by ten remíz měl podle tebe mít… rozlohově se kategorie remíz pohybuje mezi 100 až 500 m2.. taky bys tam měla napsat, že remíz se bude skládat z původních druhů dřevin.. a taky napsat jaké dřeviny to budou… pokud bys chtěla jít ještě víc do detailu, tak si zjisti jaký je lesní vegetační stupeň (= LVS) v místě, kde to chceš založit… podle LVS se určuje, jaké dřeviny jsou v kterých místech původní a tudíž vhodné pro novou výsadbu a taky se podle LVS určuje doporučené procentuální zastoupení jednotlivých druhů dřevin… to jen tak ve zkratce, ono je tohle všechno ještě dále navázané na různé krajinotvorné programy atd.
Doplňuji:
dále by ještě bylo dobré napsat, proč to zakládáš… jakou funkci bude tvůj remíz v krajině plnit… půdoochrannou (proti erozi)? hygienickou (např. zachycení prachových částic)? estetickou? retenční (zadržení vody v krajině)? nebo pro zlepšení prostupnosti krajiny pro živočichy?..