Odpověděl/a – 17.říjen 17:58
Mléko není vhodným zdrojem proteinů (pouze levným) :(
http://cs.wikipedia.org/wiki/Intolerance_lakt%C3%B3zy
K doplnění: BUSE V TOM PROBLÉM!
Když budeš pít mléko "4 roky v kuse litr denně, tak "… budeš brzy
v háji!
Budeš unavený, totálně vyčerpaný a anemický.- protože KASEIN obsažený
v mléce bude soustavně a dlouhodobě odbourávat železo ve tvé krvi!!!
Hlavní zdroje proteinů
Živočišné:
hlavní výhodou je vyšší podíl esenciálních aminokyselin. Nevýhodou je
však, že přináší často i vetší množství tuku a cholesterolu.Je
zapotřebí klást na přísun nízkotučných zdrojů – drůbež bez kůže,
libové maso, ryby, králík, šunka, zvěřina, vejce, bílky, nízkotučné
sýry, netučný tvaroh…
Rostlinné:
výhody – většinou nízkotučné, přináší zároveň vlákninu, řadu
ochranných látek rostlinného původu. Nevýhoda – kromě sóji a
sójových výrobků nemají všechny nepostradatelné aminokyseliny (jsou
nazývány jako neplnohodnotné). Bohatým zdrojem jsou luštěniny, sójové
boby a sójové výrobky (kostky, drť, plátky, boby, tofu), rostlinná
„masa“…
Bílkovinné koncentráty: používají se jako doplněk k přirozeným
zdrojům pro zabezpečení požadovaného, dostatečného příjmu bílkovin
při redukci tukové tělesné hmoty. Značný význam mají bílkovinné
koncentráty jako rychlá dodávka proteinů před a po fyzické zátěži.
Výhody: jsou plnohodnotné, „čisté“ – s minimálním přísunem
sacharidů, tuků, cholesterolu, rychlá příprava, kdykoliv „po ruce“
v podobě koktejlu.
zdroj: http://www.vyziva-pro-fitness.cz/rs/poradna/jaky-je-vyznam-bilkovin-proteinu/
Odpověděl/a – 17.říjen 18:00
Mléko není vhodným zdrojem proteinů (pouze levným) :(
http://cs.wikipedia.org/wiki/Intolerance_lakt%C3%B3zy
K doplnění: BUSE V TOM PROBLÉM!
Když budeš pít mléko "4 roky v kuse litr denně, tak "… budeš brzy
v háji!
Budeš unavený, totálně vyčerpaný a anemický.- protože KASEIN obsažený
v mléce bude soustavně a dlouhodobě odbourávat železo ve tvé krvi!!!
Hlavní zdroje proteinů
Živočišné:
hlavní výhodou je vyšší podíl esenciálních aminokyselin. Nevýhodou je
však, že přináší často i vetší množství tuku a cholesterolu.Je
zapotřebí klást na přísun nízkotučných zdrojů – drůbež bez kůže,
libové maso, ryby, králík, šunka, zvěřina, vejce, bílky, nízkotučné
sýry, netučný tvaroh…
Rostlinné:
výhody – většinou nízkotučné, přináší zároveň vlákninu, řadu
ochranných látek rostlinného původu. Nevýhoda – kromě sóji a
sójových výrobků nemají všechny nepostradatelné aminokyseliny (jsou
nazývány jako neplnohodnotné). Bohatým zdrojem jsou luštěniny, sójové
boby a sójové výrobky (kostky, drť, plátky, boby, tofu), rostlinná
„masa“…
Bílkovinné koncentráty: používají se jako doplněk k přirozeným
zdrojům pro zabezpečení požadovaného, dostatečného příjmu bílkovin
při redukci tukové tělesné hmoty. Značný význam mají bílkovinné
koncentráty jako rychlá dodávka proteinů před a po fyzické zátěži.
Výhody: jsou plnohodnotné, „čisté“ – s minimálním přísunem
sacharidů, tuků, cholesterolu, rychlá příprava, kdykoliv „po ruce“
v podobě koktejlu.
zdroj: http://www.vyziva-pro-fitness.cz/rs/poradna/jaky-je-vyznam-bilkovin-proteinu/
Doplňuji:
oprava: BUDE V TOM PROBLÉM !!! ;)