Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.říjen 17:58

Mléko není vhodným zdrojem proteinů (pouze levným) :(
http://cs.wiki­pedia.org/wiki/In­tolerance_lak­t%C3%B3zy
K doplnění: BUSE V TOM PROBLÉM!
Když budeš pít mléko "4 roky v kuse litr denně, tak "… budeš brzy v háji!
Budeš unavený, totálně vyčerpaný a anemický.- protože KASEIN obsažený v mléce bude soustavně a dlouhodobě odbourávat železo ve tvé krvi!!!
Hlavní zdroje proteinů
Živočišné:
hlavní výhodou je vyšší podíl esenciálních aminokyselin. Nevýhodou je však, že přináší často i vetší množství tuku a cholesterolu.Je zapotřebí klást na přísun nízkotučných zdrojů – drůbež bez kůže, libové maso, ryby, králík, šunka, zvěřina, vejce, bílky, nízkotučné sýry, netučný tvaroh…
Rostlinné:
výhody – většinou nízkotučné, přináší zároveň vlákninu, řadu ochranných látek rostlinného původu. Nevýhoda – kromě sóji a sójových výrobků nemají všechny nepostradatelné aminokyseliny (jsou nazývány jako neplnohodnotné). Bohatým zdrojem jsou luštěniny, sójové boby a sójové výrobky (kostky, drť, plátky, boby, tofu), rostlinná „masa“…
Bílkovinné koncentráty: používají se jako doplněk k přirozeným zdrojům pro zabezpečení požadovaného, dostatečného příjmu bílkovin při redukci tukové tělesné hmoty. Značný význam mají bílkovinné koncentráty jako rychlá dodávka proteinů před a po fyzické zátěži. Výhody: jsou plnohodnotné, „čisté“ – s minimálním přísunem sacharidů, tuků, cholesterolu, rychlá příprava, kdykoliv „po ruce“ v podobě koktejlu.
zdroj: http://www.vyziva-pro-fitness.cz/rs/po­radna/jaky-je-vyznam-bilkovin-proteinu/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.říjen 18:00

Mléko není vhodným zdrojem proteinů (pouze levným) :(
http://cs.wiki­pedia.org/wiki/In­tolerance_lak­t%C3%B3zy
K doplnění: BUSE V TOM PROBLÉM!
Když budeš pít mléko "4 roky v kuse litr denně, tak "… budeš brzy v háji!
Budeš unavený, totálně vyčerpaný a anemický.- protože KASEIN obsažený v mléce bude soustavně a dlouhodobě odbourávat železo ve tvé krvi!!!
Hlavní zdroje proteinů
Živočišné:
hlavní výhodou je vyšší podíl esenciálních aminokyselin. Nevýhodou je však, že přináší často i vetší množství tuku a cholesterolu.Je zapotřebí klást na přísun nízkotučných zdrojů – drůbež bez kůže, libové maso, ryby, králík, šunka, zvěřina, vejce, bílky, nízkotučné sýry, netučný tvaroh…
Rostlinné:
výhody – většinou nízkotučné, přináší zároveň vlákninu, řadu ochranných látek rostlinného původu. Nevýhoda – kromě sóji a sójových výrobků nemají všechny nepostradatelné aminokyseliny (jsou nazývány jako neplnohodnotné). Bohatým zdrojem jsou luštěniny, sójové boby a sójové výrobky (kostky, drť, plátky, boby, tofu), rostlinná „masa“…
Bílkovinné koncentráty: používají se jako doplněk k přirozeným zdrojům pro zabezpečení požadovaného, dostatečného příjmu bílkovin při redukci tukové tělesné hmoty. Značný význam mají bílkovinné koncentráty jako rychlá dodávka proteinů před a po fyzické zátěži. Výhody: jsou plnohodnotné, „čisté“ – s minimálním přísunem sacharidů, tuků, cholesterolu, rychlá příprava, kdykoliv „po ruce“ v podobě koktejlu.
zdroj: http://www.vyziva-pro-fitness.cz/rs/po­radna/jaky-je-vyznam-bilkovin-proteinu/
Doplňuji:
oprava: BUDE V TOM PROBLÉM !!! ;)