Odpověděl/a – 11.říjen 12:19
Právě množstvím silic se liší granulát od česneku čerstvého.
Silice jsou látky těkavé, což znamená, že právě zvýšenou teplotou při
sušení mizí, nehledě k tomu, že je napřed rozmělněný, cituji:
„Narušením rostlinného pletiva vzniká enzym, který česnekové silice
rozkládá“ http://cs.wikipedia.org/wiki/Česneková_silice
Z těchto důvodů granulovaný česnek dráždí sliznice citlivých lidí
méně. Výroba byla již popsána, žádný přesnější zdroj jsem
nenašel.
Odpověděl/a – 12.říjen 19:38
Právě množstvím silic se liší granulát od česneku čerstvého.
Silice jsou látky těkavé, což znamená, že právě zvýšenou teplotou při
sušení mizí, nehledě k tomu, že je napřed rozmělněný, cituji:
„Narušením rostlinného pletiva vzniká enzym, který česnekové silice
rozkládá“ http://cs.wikipedia.org/wiki/Česneková_silice
Z těchto důvodů granulovaný česnek dráždí sliznice citlivých lidí
méně. Výroba byla již popsána, žádný přesnější zdroj jsem
nenašel.
Doplňuji:
Aby syrový česnek ztratil ztratil co nejméně i spoustu zdraví
prospěšných látek včetně chuti, právě proto se přidává při tepelné
úpravě pokrmů až úplně na závěr vaření.