Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.říjen 12:19

Právě množstvím silic se liší granulát od česneku čerstvého.
Silice jsou látky těkavé, což znamená, že právě zvýšenou teplotou při sušení mizí, nehledě k tomu, že je napřed rozmělněný, cituji: „Narušením rostlinného pletiva vzniká enzym, který česnekové silice rozkládá“ http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Čes­neková_silice
Z těchto důvodů granulovaný česnek dráždí sliznice citlivých lidí méně. Výroba byla již popsána, žádný přesnější zdroj jsem nenašel.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.říjen 19:38

Právě množstvím silic se liší granulát od česneku čerstvého.
Silice jsou látky těkavé, což znamená, že právě zvýšenou teplotou při sušení mizí, nehledě k tomu, že je napřed rozmělněný, cituji: „Narušením rostlinného pletiva vzniká enzym, který česnekové silice rozkládá“ http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Čes­neková_silice
Z těchto důvodů granulovaný česnek dráždí sliznice citlivých lidí méně. Výroba byla již popsána, žádný přesnější zdroj jsem nenašel.
Doplňuji:
Aby syrový česnek ztratil ztratil co nejméně i spoustu zdraví prospěšných látek včetně chuti, právě proto se přidává při tepelné úpravě pokrmů až úplně na závěr vaření.