Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.září 23:11

Luštěniny, tvaroh, drůbeží prsa, hovězí maso, ryby, vejce, tvrdé sýry.
1g bílkovin na 1kg hmotnosti
Z živočišného zdroje získáte plnohodnotné bílkoviny (včetně až 19 aminokyselin)
Z rostlinného – neplnohodnotné, nutno dodat aminokyseliny ( kombinací) ..
Tvarůžky mají sice hodně proteinu, ale je lépe s nimi ve stravě šetřit ;)
Viz. zdroje bílkovin
http://www.stob­.cz/vyziva-zakladni-ziviny/prehledna-tabulka-zdroju-bilkovin
http://fityou­.cz/prirodni-zdroje-bilkovin-potravinach/
http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Bi­ologick%C3%A1_hod­nota_protein%C5%AF
http://www.wi­kiskripta.eu/in­dex.php/B%C3%A­Dlkoviny_v_po­trav%C4%9B

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.září 23:27

Luštěniny, tvaroh, drůbeží prsa, hovězí maso, ryby, vejce, tvrdé sýry.
1g bílkovin na 1kg hmotnosti
Z živočišného zdroje získáte plnohodnotné bílkoviny (včetně až 19 aminokyselin)
Z rostlinného – neplnohodnotné, nutno dodat aminokyseliny ( kombinací) ..
Tvarůžky mají sice hodně proteinu, ale je lépe s nimi ve stravě šetřit ;)
Viz. zdroje bílkovin
http://www.stob­.cz/vyziva-zakladni-ziviny/prehledna-tabulka-zdroju-bilkovin
http://fityou­.cz/prirodni-zdroje-bilkovin-potravinach/
http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Bi­ologick%C3%A1_hod­nota_protein%C5%AF
http://www.wi­kiskripta.eu/in­dex.php/B%C3%A­Dlkoviny_v_po­trav%C4%9B
Doplňuji:
I zde jsou nějaké dobré rady :)
http://kulturis­tika.ronnie.cz/c-118-bilkoviny--ale-z-ceho-.html