Odpověděl/a – 1.září 12:58
těžko takto říct, když není známa povrchová úprava kastrolu ..a když se to furt opakuje, nemáš třeba varný sklo?
Odpověděl/a – 1.září 14:43
těžko takto říct, když není známa povrchová úprava kastrolu ..a
když se to furt opakuje, nemáš třeba varný sklo?
Doplňuji:
za prvý slyším poprvý, že by se smalt takto barvil kukuřicí a tak je
jasný, že se ti špína zachycuje v pórech materiálu, protože jsi
abrazivními prostředky (tekuté či sypké pískové čističe ) již dávno
narušil povrchovou vrstvu kastrolu. U takovejch starejch kastrolů s
„nahlodaným“ smaltem je pak zdravotně výhodnější je jen umýt a nechat
různě zabarvený, nežli se snažit všelijak mechanicky „pročistit“ až
na rez. A chemicky mě taky nenapadá, čím to „vyžrat“, když v tom
kastrolu chceš později zase vařit.
Ale jestli má být kastrol hezkej (důvod manželka), tak to je něco jinýho
..to pak musíš celej vnitřek kastrolu posypat kypřícím práškem do
pečiva, nechat přes noc působit a ráno opláchnout ,)