Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.červen 10:03

Násilí není možné právně vymáhat zpětně! Existuje takzvané násilí se svolením poškozeného – ve chvíli kdy se týraná žena v domácnosti atp. rozhodne nenahlásit zločin, nelze jej zpětně vymáhat… (manžel mě před rokem udeřil,…) Stejně tak i když prokážete, že někdo udeřil vaši dceru (už jen toto prokázání je sporné), pak budete muset vypovědět, že tento trestný čin nebyl ohlášen a že si jej dcera vědomě nechala pro sebe. A tedy že raději mlčela, než aby byla zostuzena, či jakou výmluvu to máte. Nikdo ji nevyhrožoval, aby mlčela atd. – sama se rozhodla souhlasit s oním chováním a tak nemůžete po škole žádat sankci… Můžete se ale pokusit školu zastrašit – pokud si škola není vědoma, že se takovýto čin nedá zpětně vymáhat, můžete to uhrát na dohodu, či tak.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.červen 10:06

Násilí není možné právně vymáhat zpětně! Existuje takzvané násilí se svolením poškozeného – ve chvíli kdy se týraná žena v domácnosti atp. rozhodne nenahlásit zločin, nelze jej zpětně vymáhat… (manžel mě před rokem udeřil,…) Stejně tak i když prokážete, že někdo udeřil vaši dceru (už jen toto prokázání je sporné), pak budete muset vypovědět, že tento trestný čin nebyl ohlášen a že si jej dcera vědomě nechala pro sebe. A tedy že raději mlčela, než aby byla zostuzena, či jakou výmluvu to máte. Nikdo ji nevyhrožoval, aby mlčela atd. – sama se rozhodla souhlasit s oním chováním a tak nemůžete po škole žádat sankci… Můžete se ale pokusit školu zastrašit – pokud si škola není vědoma, že se takovýto čin nedá zpětně vymáhat, můžete to uhrát na dohodu, či tak.
Doplňuji:
Ano, jak se tu někdo zmínil citací – akceptování trestního činu neznamená jen okamžité zamlčení. Lhůta tedy asi je ty 2 dny…