Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.červen 18:49

Vy jako fyzická osoba na burze s akciemi přímo obchodovat nemůžete. A i pokud využijete služeb oprávněných makléřů, resp. společností, buďte si vědom, že tato forma investic vyžaduje ovládat celou řadu specifických znalostí a nese vysoké riziko. V oboru jsem pracoval řadu roků a docela přesně znám o čem Vám nyní píši.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.červen 22:18

Vy jako fyzická osoba na burze s akciemi přímo obchodovat nemůžete. A i pokud využijete služeb oprávněných makléřů, resp. společností, buďte si vědom, že tato forma investic vyžaduje ovládat celou řadu specifických znalostí a nese vysoké riziko. V oboru jsem pracoval řadu roků a docela přesně znám o čem Vám nyní píši.
Doplňuji:
Ale ano, za peníze lze koupit hodně věcí a také akcie, jen nejde zajít do Burzovního paláce a koupit si třeba lot Čezu., já např. obchoduji pomocí portfoliového účtu u Komerční banky., jeho vedení stojí 40 korun měsíčně a mám zde deponovány jak korunky tak vložené akcie. Pomocí telefonického bankovnictví pak volám makléře na centrále v Praze a zadávám objednávky. Ve velkém se obchoduje v tzv. SPAD a v malém pak na KOBOS., vždy je třeba svoje portfolio diverzifikovat, t.j. rozložit riziko do nákupu více akcií a velikost nákupů podmínit poplatkům, protože každý pokyn stojí asi 1,2% z objemu obchodu. Nevýhodou pracovníků na přepážkách je, že nemají oprávnění klientům radit, jen objednávku technicky podporují., je to docela složité, nejlépe se osobně nechat proškolit nějakým certifikovaným odborníkem., mimochodem pozor, že tuším ve středu mají akcie ČEZ tzv. exdatum, takže majitel již nebude mít nárok na dividencu za rok 2009.
Přeji hodně úspěchů, ale prosím buďte opatrný.