Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.červen 18:15

Doporučuje se celkově snížit příjem tuků, které přijímáme nejvíce v tučném mase (kachna, uzeniny,..) a mléčnýh výrobcích. Z masa jsou vhodné např. ryby, kuře (po odstranění kůžičky) a libové maso. Z mléčných výrobků pak nízkotučné mléko, tvaroh a tvrdý sýr. Máslo a sádlo lze nahradit kvalitními rostlinnými tuky. K tomu je potřeba zvýšit příjem tekutin a doplnit jídelníček ovocem a zeleninou.

jídelníček může vypadat třeba takto:
snídaně: celozrný rohlík, rostlinný tuk, rajče
svačina: jablko
oběd: kuře, brambory, zeleninová obloha (zelenina je důležitým zdrojem vlákniny)
večeře: celozrný rohlík, tvaroh

Více informací bych hledala u zkušených osob. Poradit může např. MUDr. Kateřina Cajthamlová, kterou najdeš určitě i na facebooku. 🙂

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.červen 0:05

Doporučuje se celkově snížit příjem tuků, které přijímáme nejvíce v tučném mase (kachna, uzeniny,..) a mléčnýh výrobcích. Z masa jsou vhodné např. ryby, kuře (po odstranění kůžičky) a libové maso. Z mléčných výrobků pak nízkotučné mléko, tvaroh a tvrdý sýr. Máslo a sádlo lze nahradit kvalitními rostlinnými tuky. K tomu je potřeba zvýšit příjem tekutin a doplnit jídelníček ovocem a zeleninou.

jídelníček může vypadat třeba takto:
snídaně: celozrný rohlík, rostlinný tuk, rajče
svačina: jablko
oběd: kuře, brambory, zeleninová obloha (zelenina je důležitým zdrojem vlákniny)
večeře: celozrný rohlík, tvaroh

Více informací bych hledala u zkušených osob. Poradit může např. MUDr. Kateřina Cajthamlová, kterou najdeš určitě i na facebooku. 🙂
Doplňuji:
badisko odkazuju na odborníka :D