Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.červen 2:19

Quimby, Hlada, prosímváááás, co je to za kidy???

Poskytuje-li nabíječka menší proud než originální nabíječka, stane se akorát to, že se ta Nokia nabije za delší dobu než s originální nabíječkou. Nabíječka se dále nezatíží větším proudem, protože ochrana nabíječky nepovolí výstup vyššího proudu, nastane limitace, aby se vlivem vyššího proudu nesnížilo výstupní napětí (je to o jejím výkonu, což je součin proudu a napětí). Takže: má-li nabíječka Samsung větší max. výstupní proud, než nokiácká, telefon si pravděpodobně cucne jen tolik proudu, kolik povolí nabíjecí elektronika v mobilu. Má-li nabíječka Samsung menší max. výstupní proud, než nokiácká, bude zatížena na max, vyšší výstupní proud nedovolí ochrany nabíječky a mobil se bude nabíjet delší dobu.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.červen 2:27

Quimby, Hlada, prosímváááás, co je to za kidy???

Poskytuje-li nabíječka menší proud než originální nabíječka, stane se akorát to, že se ta Nokia nabije za delší dobu než s originální nabíječkou. Nabíječka se dále nezatíží větším proudem, protože ochrana nabíječky nepovolí výstup vyššího proudu, nastane limitace, aby se vlivem vyššího proudu nesnížilo výstupní napětí (je to o jejím výkonu, což je součin proudu a napětí). Takže: má-li nabíječka Samsung větší max. výstupní proud, než nokiácká, telefon si pravděpodobně cucne jen tolik proudu, kolik povolí nabíjecí elektronika v mobilu. Má-li nabíječka Samsung menší max. výstupní proud, než nokiácká, bude zatížena na max, vyšší výstupní proud nedovolí ochrany nabíječky a mobil se bude nabíjet delší dobu.
Doplňuji:
To ovšem vše je podmíněno ad mowla kompatibilními konektory, tedy USB, jinak velcí světoví výrobci nemají mezi sebou zaměnitelné konektory pro nabíjení (u starých modelů telefonů). U USB je to jen o tom, jestli jsou stejné velikosti konektorů, tedy mini vs. mikro. Dá se vyřešit redukcí.