Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.duben 19:02

Ve zdroji máš příklad kalkulačky, která umí řešit rovnice. Jak vidíš, je cenově někde jinde, než kalkulačky, které umí sinus, cosinus a odmocninu, které stojí v současné době doslova několik desetikorun. Tyto kalkulačky jsou v podstatě malinké mikropočítače, dají se i programovat a tahle má dokonce i možnost použití paměťové karty. Takže dá se s nadsázkou říct, kalkulačky, které stojí řádově 10× méně (a levnější), určitě rovnice řešit neumějí :)

Zdroj: http://www.mall.cz/kalkulacky/casio-fx-9860-gii-sd

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.duben 19:08

Ve zdroji máš příklad kalkulačky, která umí řešit rovnice. Jak vidíš, je cenově někde jinde, než kalkulačky, které umí sinus, cosinus a odmocninu, které stojí v současné době doslova několik desetikorun. Tyto kalkulačky jsou v podstatě malinké mikropočítače, dají se i programovat a tahle má dokonce i možnost použití paměťové karty. Takže dá se s nadsázkou říct, kalkulačky, které stojí řádově 10× méně (a levnější), určitě rovnice řešit neumějí :)
Doplňuji:
Jako orientační vodítko může sloužit displej. Pokud je pouze alfanumerický – číslice a maximálně písmena – kalkulačka rovnice umět nebude. Všimni si, že kalkulačka v odkazu umí grafiku, má něco jako „dlaždice“ 🙂

Zdroj: http://www.mall.cz/kalkulacky/casio-fx-9860-gii-sd