Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.květen 15:20

Nářeční pojmenování pro žemlovku. Peče se z pokrájených housek, rohlíků, přidávají se jablka, někdy i tvaroh, hrozinky, mléka, vajíčka – vše se zapeče v troubě do růžova.
Prý jídlo z nouze.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.květen 16:33

Nářeční pojmenování pro žemlovku. Peče se z pokrájených housek, rohlíků, přidávají se jablka, někdy i tvaroh, hrozinky, mléka, vajíčka – vše se zapeče v troubě do růžova.
Prý jídlo z nouze.
Doplňuji:
Fogu, máte pravdu. Ořechy já nemůžu, ale skořice je pro chuť a vůni nutná.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.červen 11:27

Nářeční pojmenování pro žemlovku. Peče se z pokrájených housek, rohlíků, přidávají se jablka, někdy i tvaroh, hrozinky, mléka, vajíčka – vše se zapeče v troubě do růžova.
Prý jídlo z nouze.

https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jak-vznikl-nazev-zemlbaba

Fogu, máte pravdu. Ořechy já nemůžu, ale skořice je pro chuť a vůni nutná.