Odpověděl/a – 31.květen 15:20
Nářeční pojmenování pro žemlovku. Peče se z pokrájených housek,
rohlíků, přidávají se jablka, někdy i tvaroh, hrozinky, mléka,
vajíčka – vše se zapeče v troubě do růžova.
Prý jídlo z nouze.
Odpověděl/a – 31.květen 16:33
Nářeční pojmenování pro žemlovku. Peče se z pokrájených housek,
rohlíků, přidávají se jablka, někdy i tvaroh, hrozinky, mléka,
vajíčka – vše se zapeče v troubě do růžova.
Prý jídlo z nouze.
Doplňuji:
Fogu, máte pravdu. Ořechy já nemůžu, ale skořice je pro chuť a
vůni nutná.
Odpověděl/a – 6.červen 11:27
Nářeční pojmenování pro žemlovku. Peče se z pokrájených housek,
rohlíků, přidávají se jablka, někdy i tvaroh, hrozinky, mléka,
vajíčka – vše se zapeče v troubě do růžova.
Prý jídlo z nouze.
https://www.odpovedi.cz/otazky/jak-vznikl-nazev-zemlbaba
Fogu, máte pravdu. Ořechy já nemůžu, ale skořice je pro chuť a vůni nutná.