Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.únor 21:31

Personální agenda je agenda o zaměstnancích, a mzdová o jejích mzdách. To znamená, že částečně spadají k sobě. Když nastoupíš do práce jdeš na personální, oni tam vedou tvoji docházku, osobní údaje, podepisuješ tam i daňové přiznání, také se tam ukončuje zaměstnání třeba výpovědí, vystaví ti zápočťák, to je papír o odpracované době.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.únor 21:38

Personální agenda je agenda o zaměstnancích, a mzdová o jejích mzdách. To znamená, že částečně spadají k sobě. Když nastoupíš do práce jdeš na personální, oni tam vedou tvoji docházku, osobní údaje, podepisuješ tam i daňové přiznání, také se tam ukončuje zaměstnání třeba výpovědí, vystaví ti zápočťák, to je papír o odpracované době.
Doplňuji:
Hlavně se k tomu mrkni na výpočet daně ze mzdy, a veškeré odvody – socku, zdravku, výpočet superhrubé. Také se podívej na to co by měla obsahovat pracovní smlouva a co by mělo obsahovat ukončení pracovního poměru, jaké jsou druhy ukončení pracovního poměru.Také si zapamatuj všechny ostatní daňové slevy/bonusy u mzdy, na poplatníka, na dítě, na manželku a na osobu ZTP… Nezapomeň na oddělování mzdy a platu.
To je vše co jsem si ze své maturity vzpomněla. 🙂 Tak hodně štěstí 🙂