Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.leden 11:35

Lidský mozek má dvě hemisféry. Každá z nich je spojena s odlišnými přístupy k myšlení. Levá hemisféra je více spojena s logickým myšlením a pravá s intuitivními myšlenkami.I když každý používá obě hemisféry, většina lidí má tendenci jednu stranu používat více než tu druhou. Když si zvykneme na jeden způsob myšlení, máme tendenci na něm ulpět a ignorovat ten druhý. Ten nejoptimálnější způsob, jak zlepšit naši schopnost myslet, je maximálně používat obě hemisféry. Abychom tak mohli učinit, musíme zjistit, kterou hemisféru používáme více a pak se soustředit na tu druhou, abychom ji „posilňovali“ a naučili se používat častěji. Odpovězte na jednotlivé položky buď ano, nebo ne.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.leden 11:55

Lidský mozek má dvě hemisféry. Každá z nich je spojena s odlišnými přístupy k myšlení. Levá hemisféra je více spojena s logickým myšlením a pravá s intuitivními myšlenkami.I když každý používá obě hemisféry, většina lidí má tendenci jednu stranu používat více než tu druhou. Když si zvykneme na jeden způsob myšlení, máme tendenci na něm ulpět a ignorovat ten druhý. Ten nejoptimálnější způsob, jak zlepšit naši schopnost myslet, je maximálně používat obě hemisféry. Abychom tak mohli učinit, musíme zjistit, kterou hemisféru používáme více a pak se soustředit na tu druhou, abychom ji „posilňovali“ a naučili se používat častěji. Odpovězte na jednotlivé položky buď ano, nebo ne.
Doplňuji:
Pokud je aktivní levá hemisféra, tak levá strana těla se stává více dominantní na ty určité činnosti. Pokud využívám pravou, tak pravá strana těla je více dominantní.