Odpověděl/a – 26.květen 14:32
Já dost často irské máslo kupuji. Jsou dva druhy – solené
v krabičce a čisté v kostce. Solené máslo se dá snadno rozetřít ihned
po vyjmutí z lednice. Má jemně slanou chuť a krémovou konzistenci. Jinak
moc nesolím, ale u toho másla mně slanost nevadí.
Rovněž máslo v kostce vzhledově nepůsobí tolik „mýdlové“ jako
naše. Není rovněž tak tuhé. Zřejmě chuť souvisí s potravou krav –
pasou se na zelených loukách, pijí čistou vodu, možná i jiným způsobem
výroby másla.
Musím říct, že nám obě másla chutnají. Možná jiného uživatele
neosloví.
Odpověděl/a – 27.květen 8:39
Já dost často irské máslo kupuji. Jsou dva druhy – solené
v krabičce a čisté v kostce. Solené máslo se dá snadno rozetřít ihned
po vyjmutí z lednice. Má jemně slanou chuť a krémovou konzistenci. Jinak
moc nesolím, ale u toho másla mně slanost nevadí.
Rovněž máslo v kostce vzhledově nepůsobí tolik „mýdlové“ jako
naše. Není rovněž tak tuhé. Zřejmě chuť souvisí s potravou krav –
pasou se na zelených loukách, pijí čistou vodu, možná i jiným způsobem
výroby másla.
Musím říct, že nám obě másla chutnají. Možná jiného uživatele
neosloví.
Doplňuji:
V másle je mořská sůl.