anonym
Odpověděl/a – 15.leden 22:30
Nožina je hovězí zadní maso „osso buco“: a jedná se spíš
o úpravu při bourání masa (maso s morkovou kostí) .
http://usedlaku.cz/index.php/shop/product/173-nozina-osso-buco-hovezi-bio
http://www.vitalia.cz/galerie/pruvodce-hovezim-masem/#15
Kližka je hovězí kýta:
http://www.vitalia.cz/galerie/pruvodce-hovezim-masem/#6
anonym
Odpověděl/a – 16.leden 12:15
Nožina je hovězí zadní maso „osso buco“: a jedná se spíš
o úpravu při bourání masa (maso s morkovou kostí) .
http://usedlaku.cz/index.php/shop/product/173-nozina-osso-buco-hovezi-bio
http://www.vitalia.cz/galerie/pruvodce-hovezim-masem/#15
Kližka je hovězí kýta:
http://www.vitalia.cz/galerie/pruvodce-hovezim-masem/#6
Doplňuji:
Pro upřesnění, pro ty, kteří považují kližku pouze za přední hovězí
maso: Kližka může být „přední“ tj. z plece a hrudí , nebo
„zadní“ (z kýty), která když se na objednávku nařeže na kusy
s morkovou kostí, jedná se o tzv. „nožinu“ čili ossobuco.