Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.leden 22:30

Nožina je hovězí zadní maso „osso buco“: a jedná se spíš o úpravu při bourání masa (maso s morkovou kostí) .
http://usedla­ku.cz/index.php/shop/pr­oduct/173-nozina-osso-buco-hovezi-bio
http://www.vi­talia.cz/gale­rie/pruvodce-hovezim-masem/#15
Kližka je hovězí kýta:
http://www.vi­talia.cz/gale­rie/pruvodce-hovezim-masem/#6

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.leden 12:15

Nožina je hovězí zadní maso „osso buco“: a jedná se spíš o úpravu při bourání masa (maso s morkovou kostí) .
http://usedla­ku.cz/index.php/shop/pr­oduct/173-nozina-osso-buco-hovezi-bio
http://www.vi­talia.cz/gale­rie/pruvodce-hovezim-masem/#15
Kližka je hovězí kýta:
http://www.vi­talia.cz/gale­rie/pruvodce-hovezim-masem/#6
Doplňuji:
Pro upřesnění, pro ty, kteří považují kližku pouze za přední hovězí maso: Kližka může být „přední“ tj. z plece a hrudí , nebo „zadní“ (z kýty), která když se na objednávku nařeže na kusy s morkovou kostí, jedná se o tzv. „nožinu“ čili ossobuco.