Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.leden 12:05

Občanství dostávam po určité době pobytu v dané zemi. Vždy je možné, a to je dobré si zjistit, zachovat si občanství vlastní země. Každý se snaží , aby se měl lépe a dělá pro to všechno. Proč bych si měl vybírat tu horší variantu? To by mne zajímalo, zda by si někdo vybral občanství společnosti kanibalů a jel mezi ně?

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.leden 13:17

Občanství dostávam po určité době pobytu v dané zemi. Vždy je možné, a to je dobré si zjistit, zachovat si občanství vlastní země. Každý se snaží , aby se měl lépe a dělá pro to všechno. Proč bych si měl vybírat tu horší variantu? To by mne zajímalo, zda by si někdo vybral občanství společnosti kanibalů a jel mezi ně?
Doplňuji:
Některé země umožňují mít dvojí občanství a já se mohu svobodně pohybovat, pokud nejsem hledán policií atd. To je třeba si zjistit. Nevím, jak je to s Kubou, ale ve Španělsku je možné mít dvojí občanství. Člověk si pak může vybrat například lékařské ošetření dle vlastního výběru. Těch občanství mohu mít obrazně řečeno kolik chci, samozřejmě, za určitých podmínek. Jste občan tohoto státu, a chcete pracovat, nebo se i oženit na Kubě. Já bych si ponechal české občanství, a když získám kubánské, bude mít dvoje občanství. Občana cizího státu nemohou přece nikde omezovat a zabraňovat mu v odcestování. Samozřejmě, že mohou dotyčného člověka prohlížet, zda něco nepřeváží, nebo nedováží, nepašuje, ale to není ovlivněno státním zřízením dané země. Nejpřesnější odpověď dostanete na Kubánském velvyslanectví, to ode mne jsou dobře míněné rady. Jak se říká, neznalost zákona neomlouvá.