Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.leden 9:26

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.leden 9:41

Doplňuji:
Vadí mi a je mi z nich těžko. Přesto „seknu“ nejednu chybu i sama. Je to špatnou klávesnicí, kde umazávám z každého slova po napsání textu minimálně 1 písmenko a někde to zkrátka přehlédnu (a štve mne to). Dokážu pochopit takovou chybu, překlep. Nedokážu pochopit neúctu k mateřštině. Ještě když někdo svůj češtinský analfabetismus hájí tím, že existuje něco jako „internetová čeština“, tak to bych mu opravdu vysolila pár facek.
Takže pro ty, co mají rádi různé netové zkratky – neexistuje internetová čeština. Existuje internetově „upravená“ čeština, ale ani ta není omluvitelná, pokud jsou v ní chyby a hrubky.

Na podrážděnou reakci redy asi tolik – jistě, jsou zde i cizinci. Jsou zde lidé, kteří mají různé zdravotní potíže, jsou zde dislektici a disgrafici. Jenže jsi asi nepotřehla to, že pusinka zde píše hlavně o chybách školní mládeže. A tam je to jak do očí bijící, tak neomluvitelné. Hlavně je třeba si dát ještě „otázku“ plnou hrubek a chyb do souvislosti s převážně nesmyslným obsahem a je jasno a vymalováno. Vsadím se, že cizinci zde píší ve valné většině případů lépe česky než mnohá, rádoby „zajímavá“ děcka ve věku 13 let. ¨
(Dobrá otázka, co? Málokdy tazatel dokáže oslovit takové množství lidí.)

Neúctu k mateřskému jazyku považuji za jedno z nejhorších provinění, kterých se může občan vůči své vlasti a národu dopustit.