Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.leden 23:11

Každé dvě látky, tím nemyslím jenom chemické látky, ale jakékoli předměty, pokud jsou v nějakém styku po nějakou dobu, tak na místě svého společného dotyku je velká pravděpodobnost přechodu molekul jedné látky do druhé a naopak. Takže teoreticky může tento případ nastat. Dotýkám se látky, šatů, auta a dalších věcí. Nejlepší bude tento přechod mezi plynou fází, kde jsou molekuly nejvíce pohyblivé, pak následuje kapalina a pevná látka asi nejméně, ale to neznamená, že by to bylo rovno nule. V jednom molu látky je Na – Avogadrovo číslo molekul, řádu 23, takže je zde jistá pravděpodobnost, že několik molekul mohlo projít do Vašeho těla. Jak tam dlouho vydrží, to je jiná otázka. Pokud by se uvedená látka označila jako radiizotop a pak se změřilo množství látky na povrchu těla, tak nevím, zda by přístroj něco naměřil, i když tyto metody jsou velmi citlivé a zda by šlo jednoznačně říci, jestli se jedná o chybu v experimentu, nebo citlivost přístroje. Ale kdybych měl odpovědět zda je to možné, nebo ne v žádném případě – tak tu druhou variantu zavrhuji, ale nedokážu odhadnout, kolik molekul by mohlo projít, Ale nebude to nula.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.leden 0:15

Každé dvě látky, tím nemyslím jenom chemické látky, ale jakékoli předměty, pokud jsou v nějakém styku po nějakou dobu, tak na místě svého společného dotyku je velká pravděpodobnost přechodu molekul jedné látky do druhé a naopak. Takže teoreticky může tento případ nastat. Dotýkám se látky, šatů, auta a dalších věcí. Nejlepší bude tento přechod mezi plynou fází, kde jsou molekuly nejvíce pohyblivé, pak následuje kapalina a pevná látka asi nejméně, ale to neznamená, že by to bylo rovno nule. V jednom molu látky je Na – Avogadrovo číslo molekul, řádu 23, takže je zde jistá pravděpodobnost, že několik molekul mohlo projít do Vašeho těla. Jak tam dlouho vydrží, to je jiná otázka. Pokud by se uvedená látka označila jako radiizotop a pak se změřilo množství látky na povrchu těla, tak nevím, zda by přístroj něco naměřil, i když tyto metody jsou velmi citlivé a zda by šlo jednoznačně říci, jestli se jedná o chybu v experimentu, nebo citlivost přístroje. Ale kdybych měl odpovědět zda je to možné, nebo ne v žádném případě – tak tu druhou variantu zavrhuji, ale nedokážu odhadnout, kolik molekul by mohlo projít, Ale nebude to nula.
Doplňuji:
Někde jsem četl, že ve vzduchu který dýcháme, mohou být molekuly z těla např Alexandra Velikého. Hmota je nezničitelná. Přechází na jinou formu. Ve 12 g atomu uhlíku je 600 triliard atomů, v 12 pg (pico gramech ) je jich stále 600 bilionů. Takové množství ani nejde zvážit. I kdybychom připustili, že část z toho může přejít do našeho těla máme v kůži a těle obranné mechanizmy, takže nemusíme se bát nějaké nákazy, To by byl pak ohrožený každý člověk, protože všichni jsme ve styku se všemi možnými látkami. ˇPři jídle často jíme horší věci, které přejdou do našeho organizmu a nestane se nic. Takže já bych v tom obavu neměl. Daleko horší je působení kmitočtu telefonu na náš organizmus než obava z chemického poškození nebo možnost nákazy z mechanického styku s těmito předměty. To je větší pravděpodost, že na chodbě potkám mimozemšťana.