Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.prosinec 18:06

Základní recept na oblíbené linecké těsto. To můžeme použít jak na cukroví, tak na koláče nebo buchty na plech. Recept je na 1 dávku

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.prosinec 18:07

Základní recept na oblíbené linecké těsto. To můžeme použít jak na cukroví, tak na koláče nebo buchty na plech. Recept je na 1 dávku
Doplňuji:
500g hladká mouka
170g cukr moučka
300g máslo (tuk)
2 ks žloutek
Máslo necháme změknout. Do mísy prosejeme mouku a cukr.

Do mísy přidáme žloutky a máslo a rychle vše vypracujeme v hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočinout.

Linecké těsto rozpůlíme a vyválíme na pláty. Podle potřeby z něj vykrajujeme tvary, vkládáme na vymazané plechy nebo do forem koláčů.

Linecké pečeme při 180 °C dorůžova. Tenké vykrajované cukroví se peče jen 5 – 7 minut. Po vychladnutí slepujeme jakoukoliv marmeládou nebo plníme libovolným krémem. Linecké zdobíme podle vlastní fantazie