anonym
Odpověděl/a – 4.prosinec 9:58
Bydlím od mládí na druhém místě, ale ani v jednom bydlišti nebyla
nikdy veřejná zabíjačka.
Ale za komunistů v prvním bydlišti dělali Sokolové vepřové hody spojené
s taneční zábavou v kulturním domě.Prase se zabíjelo na jiném místě a
maso a jitrnice se už dělaly v tom kulturním domě (všechno se převáželo
autem).
Jestli to tedy byla veřejná zabíjačka, tak to nevím, protože lidi už
dostávali v kuchyni hotové jídlo aniž by viděli jak se to připravuje.
Je zajímavé, že tenkrát to nikomu nevadilo, že je to nehygienické (každý
to věděl jak se to dělá), dneska toto Evropská unie zakazuje (repektive
nařizuje co všechno se MUSÍ u toho dodržovat).
anonym
Odpověděl/a – 4.prosinec 11:12
Bydlím od mládí na druhém místě, ale ani v jednom bydlišti nebyla
nikdy veřejná zabíjačka.
Ale za komunistů v prvním bydlišti dělali Sokolové vepřové hody spojené
s taneční zábavou v kulturním domě.Prase se zabíjelo na jiném místě a
maso a jitrnice se už dělaly v tom kulturním domě (všechno se převáželo
autem).
Jestli to tedy byla veřejná zabíjačka, tak to nevím, protože lidi už
dostávali v kuchyni hotové jídlo aniž by viděli jak se to připravuje.
Je zajímavé, že tenkrát to nikomu nevadilo, že je to nehygienické (každý
to věděl jak se to dělá), dneska toto Evropská unie zakazuje (repektive
nařizuje co všechno se MUSÍ u toho dodržovat).
Doplňuji:
Doplňuji po tvém doplnění.Ono to zakázané není, ale budeš mít
opletačky s hygienou (pokud by se někdo z nich tam ukázal, nebo někteří
lidé by ji zavolali).Musíš mít povolení od veterináře )prohlídnutí
prasete před porážkou, zrovna tak maso musí být prohlídnuto od něho),
pracovat ve sterilním prostředí (čili vykachlíčkovaná místnost), špalek
na bourání masa musí být z plastu, ne ze dřeva, dělání jitrnic apod.
musí probíhat ve sterilním prostředí atd.Prase musí být zabito humánním
způsobem, žádné bouchání sekerou atd.Žádné vaření masa na otevřeném
ohni (kotel pod který se přikládá) atd.Je toho tolik, že se člověk na to
rději vykašle než by toto všechno absolvoval.
Nevymýšlím si, TOTO VŠECHNO JSOU NAŘÍZENÍ EVROPSKÉ UNIE.
Víte, EU nám zakazuje i z domácích zabíjaček dávat výslužku
sousedům, protože to není maso zkontrolované veterinářem.
Takže pokud tyto všechny podmínky splníte, není problém udělat
zabíjačku pro lidi, v opačném případě budete mít oba problém
s hygienou a pokutami.