Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.listopad 11:43

Obsah vitamínů v ovoci a zelenině prudce klesá. Pro informaci uvedu jen pár příkladů, jak obsah vitamínu C je stále menší :

rok 1985 rok 1996 rok 2002 rozdíl 85–02


jablka 5 mg 1 2 – 60 %
jahody 60 13 8 – 87 %
špenát 51 21 18 – 65 %

Ve zdroji také obsah vápníku, hořčíku, kys. listové a vit. B6.

Zdroj: http://www.eujuicers.cz/cs/moje-zdravi-a-cerstve-stavy

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.listopad 14:12

Obsah vitamínů v ovoci a zelenině prudce klesá. Pro informaci uvedu jen pár příkladů, jak obsah vitamínu C je stále menší :

rok 1985 rok 1996 rok 2002 rozdíl 85–02


jablka 5 mg 1 2 – 60 %
jahody 60 13 8 – 87 %
špenát 51 21 18 – 65 %

Ve zdroji také obsah vápníku, hořčíku, kys. listové a vit. B6.

Doplňuji:
Neuváděla jsem tady žádnou reklamu. Na netu je plno článků na toto téma. Např. článek MuDr. Ladislava Šafránka :

Obsah vitamínů a minerálů v ovoci a zelenině stále klesá

Jeden z dalších významných argumentů proti odpůrcům jakýchkoliv potravinových produktů – na internetu lze vypátrat výsledky studií srovnávacích měření obsahu vitamínů a minerálů v ovoci a zelenině v odstupu několika posledních desetiletí.. Výsledky ukazují alarmující pokles obsahu vitamínů i minerálů, jichž byl zelenina a ovoce kdysi jediným dostupným zdrojem. To samozřejmě není žádným důvodem se od konzumace zeleniny a ovoce odvrátit – jde o to nespoléhat se jen na ni…

Více informací na: http://www.ce­lostnimedicina­.cz/o-prirodnich-produktech-trochu-jinak-2-cast.htm#ixzz2lkyc­jex6

Zdroj: http://www.eujuicers.cz/cs/moje-zdravi-a-cerstve-stavy