Odpověděl/a – 15.listopad 20:01
Sekaný a drcený cukr uvedla již annas.
Z cukrovarnické technologie výraz plundrový neznám.
Protože je to opravdu starý recept,jde zřejmě o lidový výraz
v některém nářečí. V přeneseném smyslu by plundrový,plundrovaný-
táhnoucí se,překládaný,vláčný (např.těsto), monohl být cukr tekutý
(invertní).
Můj názor.
Odpověděl/a – 15.listopad 20:10
Sekaný a drcený cukr uvedla již annas.
Z cukrovarnické technologie výraz plundrový neznám.
Protože je to opravdu starý recept,jde zřejmě o lidový výraz
v některém nářečí. V přeneseném smyslu by plundrový,plundrovaný-
táhnoucí se,překládaný,vláčný (např.těsto), monohl být cukr tekutý
(invertní).
Můj názor.
Doplňuji:
…„mohl být“..