Odpověděl/a – 12.listopad 7:13
Na domácí jogurty je nejlepší mléko přímo ze statku. Moje maminka jej na kachlových kamnech nechala na prázdninách zhruba do poloviny odpařit. Po vychlazení se do nej zamíchal kupovaný jogurt. Tenkrát ještě nebyly konzervované na dlouhou výdrž Chce to prostudovat složení.Musí v něm být živé mléčné bakterie. A na kobce u kachláčů byl v teple a dozrál. Jinak do mléka jde přidat marmeláda, čokoláda, sirup. oříšky
Odpověděl/a – 12.listopad 7:16
Na domácí jogurty je nejlepší mléko přímo ze statku. Moje maminka jej
na kachlových kamnech nechala na prázdninách zhruba do poloviny odpařit. Po
vychlazení se do nej zamíchal kupovaný jogurt. Tenkrát ještě nebyly
konzervované na dlouhou výdrž Chce to prostudovat složení.Musí v něm
být živé mléčné bakterie. A na kobce u kachláčů byl v teple a
dozrál. Jinak do mléka jde přidat marmeláda, čokoláda, sirup.
oříšky
Doplňuji:
Hotový čistý jogurt jde také zahustit odkapáním syrovátky přes
plátenko.