Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.listopad 8:48

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.listopad 8:56

Doplňuji:
Nemyslím si, že by škola byla jen k zašívání dětí. Zvlášť v případě SŠ by takové tvrzení bylo dost absurdní. Škola předává žákům určité informace, které jsou ucelené a měla by vést žáka k tomu, aby byl schopný si je zapamatovat, jejich znalost procvičit, a – v ideálním případě – doplnit dalšími a prohloubit je. Účelem školy tedy není něco vám nalít do hlavy, ale naučit se smyslu pro povinnost, naučit se to základní a naučit se učit se. K tomu poslednímu může sloužit třeba i ten internet.
Na internetu toho lze najít opravdu hodně, ale zdaleka ne všechno a ne vždy jsou informace z něj pravdivé a srozumitelné třeba pro dítě nebo studenta SŠ. Navíc internet tě nenaučí číst a psát, neřekne ti, co je důležité, co je základ, a co už jen taková ta „omáčka“, případně hlubší informace pro odborníky.
Papíry, které ze školy dostaneš, nejsou pro práci, ale jsou dokladem, jak jsi to ve škole zvládal a jestli máš na tu a tu práci.

Pak samozřejmě záleží, na jak dobré či špatné škole jsi a na přístupu učitelů. Pokud výuka zrovna není nic moc, je to ke škodě věci, ale na smyslu školy to nic nemění.