Odpověděl/a – 14.říjen 13:44
černý čaj – zápory – obsahuje kofein. Je návykový, vedlejší
účinky při nadměrném užívání třes rukou.. z vlastní zkušenosti.
Káva, černý čaj, kola, čokoláda a kakao obsahují methylxanthiny
klasifikované jako buněčné jedy. (o tom v odkaze)
klady – uvaří vám ho všude:-) na střevní potíže s průjmem platí
neslazený černý čaj a suchary (od našich babiček)
zelený čaj – jako antioxidant, zvyšuje nízký krevní tlak,
povzbuzující, podle mne má řadu dalších pozitivních účinků které
nejsou prokázány i když záleží na konkrétním druhu, můj tří
nálevový větnamský zelený čaj z provincie N'Guen (Thai N'Guen) mě
pravidelným pitím úplně zbavil migrény s aurou a pomáhá dál při
ranních bolestech hlavy po prvním doušku.
zápory – večerní nebo nadměrné pití způsobuje nespavost
ovocný čaj – klady obsahuje vitamíny
Zdroj: http://www.nasezdravi.ic.cz/zdrave_telo-cokolada.html
Odpověděl/a – 14.říjen 14:16
černý čaj – zápory – obsahuje kofein. Je návykový, vedlejší
účinky při nadměrném užívání třes rukou.. z vlastní zkušenosti.
Káva, černý čaj, kola, čokoláda a kakao obsahují methylxanthiny
klasifikované jako buněčné jedy. (o tom v odkaze)
klady – uvaří vám ho všude:-) na střevní potíže s průjmem platí
neslazený černý čaj a suchary (od našich babiček)
zelený čaj – jako antioxidant, zvyšuje nízký krevní tlak,
povzbuzující, podle mne má řadu dalších pozitivních účinků které
nejsou prokázány i když záleží na konkrétním druhu, můj tří
nálevový větnamský zelený čaj z provincie N'Guen (Thai N'Guen) mě
pravidelným pitím úplně zbavil migrény s aurou a pomáhá dál při
ranních bolestech hlavy po prvním doušku.
zápory – večerní nebo nadměrné pití způsobuje nespavost
ovocný čaj – klady obsahuje vitamíny
Doplňuji:
http://zpameti.cz/lepsi-uceni/chytre-drogy/
(omlouvám se, nepodařilo se mi vložit další odkaz a odpověď se
odeslala)
zápory ovocného čaje jsou hlavně z hlediska makrobiotiky, je to stejně
jako ostatní čaje nápoj extrémě jin, což způsobuje jin potíže
(například náchylnost k nachlazení), které nějaký přísun vitamínů
nevyváží.
bylinkové čaje – klady podle jednotlivých účinků
zápory – je možné se „přebylinkovat“ je to jako když na vás někdo
navrší mnoho úkolů a tak nevíte co dřív. Takže uklízet tělo je dobře
postupně. Napřed ledviny, pak játra apod.
Ibišek súdánský – kladů má tolik že přidám odkaz
http://www.kotvicnikovafarma.cz/product/ibisek-sudansky-hibiscus-sabdariffa-rezervace-na-jaro-2014-478/
uvedla bych zlepšení prokrvování, čištění cév od usazenin.
zápory – je výrazně kyselý, takže se pije slazený. (Jako slazený
nápoj má pak dost vysoký glykemický index) můžete si ale zvyknout pít ho
neslazený.
přidala bych jako nápoj vodu – teplá voda se dá pít s výhodou místo
čaje. Není „naprogramovaná“ na konkrétní úkol, takže umožňuje tělu
aby dělalo to nejpotřebnější. V zimě nás teplá voda zahřeje dokonce
lépe než sladký čaj. V létě nás studená voda ochrání před horkem
lépe než slazený nápoj.
Lehce slaná teplá voda čistí zažívací trakt od škodlivin.
zápory – bych viděla jen v tom, že někteří lidé vodu nedokáží
pít. Vysoký Homocystein způsobuje záněty žaludku a střev a pak je vám po
vodě špatně (nedostatek vitamínů B12,B6 a Kyseliny listové na
odbourávání Homocysteinu). Po nadměrném množsví vody se můžete stejně
cítit opilí (jin stav) jako po alkoholu:-)
Zdroj: http://www.nasezdravi.ic.cz/zdrave_telo-cokolada.html