Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.říjen 13:44

černý čaj – zápory – obsahuje kofein. Je návykový, vedlejší účinky při nadměrném užívání třes rukou.. z vlastní zkušenosti. Káva, černý čaj, kola, čokoláda a kakao obsahují methylxanthiny klasifikované jako buněčné jedy. (o tom v odkaze)
klady – uvaří vám ho všude:-) na střevní potíže s průjmem platí neslazený černý čaj a suchary (od našich babiček)
zelený čaj – jako antioxidant, zvyšuje nízký krevní tlak, povzbuzující, podle mne má řadu dalších pozitivních účinků které nejsou prokázány i když záleží na konkrétním druhu, můj tří nálevový větnamský zelený čaj z provincie N'Guen (Thai N'Guen) mě pravidelným pitím úplně zbavil migrény s aurou a pomáhá dál při ranních bolestech hlavy po prvním doušku.
zápory – večerní nebo nadměrné pití způsobuje nespavost
ovocný čaj – klady obsahuje vitamíny

Zdroj: http://www.nasezdravi.ic.cz/zdrave_telo-cokolada.html

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.říjen 14:16

černý čaj – zápory – obsahuje kofein. Je návykový, vedlejší účinky při nadměrném užívání třes rukou.. z vlastní zkušenosti. Káva, černý čaj, kola, čokoláda a kakao obsahují methylxanthiny klasifikované jako buněčné jedy. (o tom v odkaze)
klady – uvaří vám ho všude:-) na střevní potíže s průjmem platí neslazený černý čaj a suchary (od našich babiček)
zelený čaj – jako antioxidant, zvyšuje nízký krevní tlak, povzbuzující, podle mne má řadu dalších pozitivních účinků které nejsou prokázány i když záleží na konkrétním druhu, můj tří nálevový větnamský zelený čaj z provincie N'Guen (Thai N'Guen) mě pravidelným pitím úplně zbavil migrény s aurou a pomáhá dál při ranních bolestech hlavy po prvním doušku.
zápory – večerní nebo nadměrné pití způsobuje nespavost
ovocný čaj – klady obsahuje vitamíny
Doplňuji:
http://zpameti­.cz/lepsi-uceni/chytre-drogy/
(omlouvám se, nepodařilo se mi vložit další odkaz a odpověď se odeslala)
zápory ovocného čaje jsou hlavně z hlediska makrobiotiky, je to stejně jako ostatní čaje nápoj extrémě jin, což způsobuje jin potíže (například náchylnost k nachlazení), které nějaký přísun vitamínů nevyváží.
bylinkové čaje – klady podle jednotlivých účinků
zápory – je možné se „přebylinkovat“ je to jako když na vás někdo navrší mnoho úkolů a tak nevíte co dřív. Takže uklízet tělo je dobře postupně. Napřed ledviny, pak játra apod.
Ibišek súdánský – kladů má tolik že přidám odkaz
http://www.kot­vicnikovafarma­.cz/product/i­bisek-sudansky-hibiscus-sabdariffa-rezervace-na-jaro-2014-478/
uvedla bych zlepšení prokrvování, čištění cév od usazenin.
zápory – je výrazně kyselý, takže se pije slazený. (Jako slazený nápoj má pak dost vysoký glykemický index) můžete si ale zvyknout pít ho neslazený.
přidala bych jako nápoj vodu – teplá voda se dá pít s výhodou místo čaje. Není „naprogramovaná“ na konkrétní úkol, takže umožňuje tělu aby dělalo to nejpotřebnější. V zimě nás teplá voda zahřeje dokonce lépe než sladký čaj. V létě nás studená voda ochrání před horkem lépe než slazený nápoj.
Lehce slaná teplá voda čistí zažívací trakt od škodlivin.
zápory – bych viděla jen v tom, že někteří lidé vodu nedokáží pít. Vysoký Homocystein způsobuje záněty žaludku a střev a pak je vám po vodě špatně (nedostatek vitamínů B12,B6 a Kyseliny listové na odbourávání Homocysteinu). Po nadměrném množsví vody se můžete stejně cítit opilí (jin stav) jako po alkoholu:-)

Zdroj: http://www.nasezdravi.ic.cz/zdrave_telo-cokolada.html