Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.říjen 20:20

To budou asi takové koláče, jako peču doma – z klasického kynutého těsta, které vyválím poměrně tence a na ně navrším dost náplně nebo ovoce.
Těsta dávám asi tak tenko, jako jsou valašské frgály.
Asi nejsou špatné, protože když pozvu kamarádky nebo potomstvo na kávu, tak se nikdy nezapomenou zeptat, jestli k ní nebude koláč.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.říjen 22:46

To budou asi takové koláče, jako peču doma – z klasického kynutého těsta, které vyválím poměrně tence a na ně navrším dost náplně nebo ovoce.
Těsta dávám asi tak tenko, jako jsou valašské frgály.
Asi nejsou špatné, protože když pozvu kamarádky nebo potomstvo na kávu, tak se nikdy nezapomenou zeptat, jestli k ní nebude koláč.
Doplňuji:
Vzpomněla jsem si na jednoduchý recept:
Vymaž dortovou formu. V míse smíchej 2dl sklenici krupicového cukru, hrubé mouky, krupice a necelý prášek do pečiva. Polovinu směsi nasypej na dno formy. Na to nastrouhej 4–6 oloupaných jablek. Nasypej druhou polovinu směsi, povrch uhlaď a poklaď slabými plátky másla. Upeč do zlatova a nechej vychladit. Já většinou koláč po zchlazení ještě obrátila a nechala jablka pustit šťávu i do horní části moučníku. Teprve potom jsem jej obrátila zpátky a sundala formu. Přidáš-li trochu šlehačky a nějaké ovoce na ozdobení, tak to může být i slavnostní moučník. Syn mu dával na narozky přednost před dortem.