Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.srpen 2:44

A s čím chceš poradit? Nebudu tady psát pět stran A4. Pokud jsi PC nikdy nesestavoval, tak nemáš zkušenosti a poradil bych zajít za někým, kdo ty zkušenosti má a požádat ho, jestli by ti dovolil mu koukat pod ruce.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.září 1:59

A s čím chceš poradit? Nebudu tady psát pět stran A4. Pokud jsi PC nikdy nesestavoval, tak nemáš zkušenosti a poradil bych zajít za někým, kdo ty zkušenosti má a požádat ho, jestli by ti dovolil mu koukat pod ruce.
Doplňuji:
Napíšu to opět jen obecně. Základem herního počítače je vyvážený výkon procesoru a grafickou kartu (GK) (nesmí brzdit jeden druhého). Není snadné vybrat GK, protože od určitého výkonu již neroste její cena s výkonem lineárně a za pár měsíců z ní bude „zastaralý“ model s poloviční cenou… Je třeba o tom trošku něco nastudovat z netu ze specializovaných webů. Pro herní počítač navrhuju procesor intel core i5 nebo lépe i7. Zde raději vynechat AMD, ani její top modely CPU na intel prostě výkonnostně v současnosti nemají. Deska se dá vybrat i z levnějších, záleží, co se od ní požaduje, zda např. budeš systém podrobovat přetaktování. Musí samozřejmě podporovat zvolený CPU a pak podle možností se vybere RAM – počet a kapacita modulů, na rychlosti záleží méně, ovšem musí „se to spolu bavit.“ Nebudu například kupovat rychlé a dražší RAMky do levnější desky, když je deska nepodporuje. Na herní PC by dle mého mohlo stačit 8 GB. V zájmu rychlosti systému by byl samozřejmě nejlepší harddisk technologie SSD, tu však už je třeba sledovat, jestli se bude možno vejít do daného cenového limitu. A konečně zdroj: nestačí jen, aby měl dostatečný výkon (watty), musí umět dodat pořádný proud na 12V větvích, neboť kromě základovky bude živit i krvežíznivou grafiku. Pro herní PC bych samozřejmě rovnou zapomenul na levné zdroje značek jako třeba Eurocase – to chce trošku kvalitu.