Odpověděl/a – 23.srpen 17:52
Kypřící prášek nízkoteplotní ( kyne to rychle a při nižších
teplotách- před pečením) má toto složení
dihydrogenfosforečnan vápenatý, hydrogenuhličitan vápenatý
a škrob.
V poslední době se začíná používat místo dihdrogenfosforečňanu
vápenatého
používat hydrogenvinan draselný , jež je hlavní složkou vinného kamene.
Ve vinném kameni je ale ještě celá řada organických i anorganických
složek. Ostatní příměsi zůstávají.
Kypřící prášek jako kypřící prášek. Nikdy to není samotný vinný kámen!!
Ještě jsou kypřící prášky vysokoteplotní. Kynutí začíná až v troubě při vysoké teplotě. Složení je stejné jenom místo dihydrogenfodforečňanu vápenatého či hydrogenvinanu draselného se používájí síran hlinito-sodný nebo fosforečnan hlinito-sodný nebo dihydrogendifosforečnan sodný[7. Jedlá soda a škrob jsou taktéž přidávány.
Odpověděl/a – 24.srpen 12:16
Kypřící prášek nízkoteplotní ( kyne to rychle a při nižších
teplotách- před pečením) má toto složení
dihydrogenfosforečnan vápenatý, hydrogenuhličitan vápenatý
a škrob.
V poslední době se začíná používat místo dihdrogenfosforečňanu
vápenatého
používat hydrogenvinan draselný , jež je hlavní složkou vinného kamene.
Ve vinném kameni je ale ještě celá řada organických i anorganických
složek. Ostatní příměsi zůstávají.
Kypřící prášek jako kypřící prášek. Nikdy to není samotný vinný kámen!!
Ještě jsou kypřící prášky vysokoteplotní. Kynutí začíná až
v troubě při vysoké teplotě. Složení je stejné jenom místo
dihydrogenfodforečňanu vápenatého či hydrogenvinanu draselného se
používájí síran hlinito-sodný nebo fosforečnan hlinito-sodný nebo
dihydrogendifosforečnan sodný[7. Jedlá soda a škrob jsou taktéž
přidávány.
Doplňuji:
Kdyby jste viděli ten sajrat vinného kamene seškrabaný z nádob kde zraje
víno, tak se vám bude zvedat žaludek.