Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.srpen 17:48

No, zrovna leptání ruky asi není nejlepší příklad. Ale třeba kyselina chlorovodíková se nechá koupit tuším v koncentraci 33%. Používal jsem ji pro leptání plošňáků (měď). A v této koncentraci je na leptání pěkně naprd. Smrdí, ale neleptá. Musí se přidat trochu kysličníku (pořád neleptá) a trochu zředit vodou, pak ji to teprv jde.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.srpen 17:50

No, zrovna leptání ruky asi není nejlepší příklad. Ale třeba kyselina chlorovodíková se nechá koupit tuším v koncentraci 33%. Používal jsem ji pro leptání plošňáků (měď). A v této koncentraci je na leptání pěkně naprd. Smrdí, ale neleptá. Musí se přidat trochu kysličníku (pořád neleptá) a trochu zředit vodou, pak ji to teprv jde.
Doplňuji:
Jo a na leptání masa jsou lepší zásady, než kyseliny. Jsme sestaveni převážně z kyselého materiálu.