Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.červenec 17:02

Prave na slepe strevo se provadni jeden s techto testu zatlacenim bolest po povoleni stisku by byla velice ostra a pronikava .....jenze kdo mel uz zanet Apendixu tak vi ze vetsinou se nejsedna jen o bolest a taky zvraceni …osobne jsem ho mel 3× ..dvaktrat jsem ho rozehnal potreti jsem sel pod nuz no ne pod nuz spis pod jehly …:D muzou to byt zarazene vetry vice ti ale rekne lekar po ktratkem vysetreni ..takze bez na pohotovost pokud te to moc trapi a pokud ho mas tak v dnesni dobe jsi za 2 dny doma a stihnes i dovolenou :D ..

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.červenec 17:19

Prave na slepe strevo se provadni jeden s techto testu zatlacenim bolest po povoleni stisku by byla velice ostra a pronikava .....jenze kdo mel uz zanet Apendixu tak vi ze vetsinou se nejsedna jen o bolest a taky zvraceni …osobne jsem ho mel 3× ..dvaktrat jsem ho rozehnal potreti jsem sel pod nuz no ne pod nuz spis pod jehly …:D muzou to byt zarazene vetry vice ti ale rekne lekar po ktratkem vysetreni ..takze bez na pohotovost pokud te to moc trapi a pokud ho mas tak v dnesni dobe jsi za 2 dny doma a stihnes i dovolenou :D ..
Doplňuji:
ale podivej se tady .. priznaky a projevy slepeho streva ..
Příznaky a projevy zánětu slepého střeva

Uložení apendixu není u každého člověka stejné. V anatomických atlasech je popsáno 6 různých lokalizací, kde může být červovitý přívěsek nalezen, a proto ani příznaky nejsou vždy stejné.

Nejtypičtější pro rozvoj tohoto onemocnění jsou bolesti kolem pupku, které se pozvolna stěhují k pravému podbřišku. Místo největší bolesti se většinou nachází ve dvou třetinách spojnice pupku a výběžku pánevní kosti. Tento bod se označuje McBurneyův a je pojmenován podle amerického chirurga, který jej poprvé popsal.

Doprovodnými příznaky bývají často pocity na zvracení, zvracení, teploty kolem 37,5°C, zrychlený tep, zácpa, nadýmání, nechutenství a citlivost břicha na dotek. Ojediněle se může vyskytovat i menší průjem.

Bolesti se většinou zvětšují při chůzi a jiných otřesech, při kýchnutí či zakašlání. Nemocný vyhledává úlevovou polohu, kterou je většinou leh na zádech s pokrčenými koleny.

Pokud už je zánět v pokročilém stádiu a začíná dráždit i břišní stěnu, objevuje se bolestivé píchnutí při náhlém uvolnění prstů při předchozím stlačení.

Kromě těchto typických syndromů může toto onemocnění probíhat v různých variacích, popř. napodobovat jiná břišní onemocnění. Proto je nutné při jakýchkoliv problémech v oblasti břišní dutiny navštívit lékaře! Apendicitis může být často zaměněn s ledvinovou kolikou, zánětem žlučníku, či gynekologickým onemocněním.

vice zde … http://nemoci­.vitalion.cz/za­net-slepeho-streva/