Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.červen 12:42

Z některého sladkého ovoce se dají vyrobit „povidla“ jako ze švestek. Například
z hrušek a třešní. Jednou jsem to zkoušela, ale výsledek nebyl žádný zázrak. Sice se nepřidává žádný cukr, ale ovoce se vaří téměř do bezvědomí a výsledek není nic moc a navíc je náchylný k plísním. Takže se bez „chemie“ stejně neobejde.
Pokorně jsem se vrátila k tradiční výrobě džemu s vysokým podílem ovoce (i cukru).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.červen 12:44

Z některého sladkého ovoce se dají vyrobit „povidla“ jako ze švestek. Například
z hrušek a třešní. Jednou jsem to zkoušela, ale výsledek nebyl žádný zázrak. Sice se nepřidává žádný cukr, ale ovoce se vaří téměř do bezvědomí a výsledek není nic moc a navíc je náchylný k plísním. Takže se bez „chemie“ stejně neobejde.
Pokorně jsem se vrátila k tradiční výrobě džemu s vysokým podílem ovoce (i cukru).
Doplňuji:
quentos: k vám bych se nechala pozvat na marmeládu! Pozdravuj maminku a recept si určitě brzy vyžádám- začíná sezóna. 🙂