Odpověděl/a – 9.červen 10:41
Nepoužívám kráječ. Maso krájím nožem. V tomto případě se nedá
asi mluvit přesně o standartu. Záleží také na druhu masa a na tom, jak
kdo má řízek rád. Někdo rád tenké, hodně vyklepané, jiný naopak.
Osobně krájím řízky cca 1,5 – 2 cm.
Odpověděl/a – 9.červen 10:43
Nepoužívám kráječ. Maso krájím nožem. V tomto případě se nedá
asi mluvit přesně o standartu. Záleží také na druhu masa a na tom, jak
kdo má řízek rád. Někdo rád tenké, hodně vyklepané, jiný naopak.
Osobně krájím řízky cca 1,5 – 2 cm.
Doplňuji:
V restauracích a podobných zařízeních jsou kuchaři limitováni
gramáží. Podle toho, z čeho / jak velkého kusu/ maso krájí, musí
upravit i šířku řízku, aby se vešli do gramáže.