Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.červen 10:41

Nepoužívám kráječ. Maso krájím nožem. V tomto případě se nedá asi mluvit přesně o standartu. Záleží také na druhu masa a na tom, jak kdo má řízek rád. Někdo rád tenké, hodně vyklepané, jiný naopak.
Osobně krájím řízky cca 1,5 – 2 cm.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.červen 10:43

Nepoužívám kráječ. Maso krájím nožem. V tomto případě se nedá asi mluvit přesně o standartu. Záleží také na druhu masa a na tom, jak kdo má řízek rád. Někdo rád tenké, hodně vyklepané, jiný naopak.
Osobně krájím řízky cca 1,5 – 2 cm.
Doplňuji:
V restauracích a podobných zařízeních jsou kuchaři limitováni gramáží. Podle toho, z čeho / jak velkého kusu/ maso krájí, musí upravit i šířku řízku, aby se vešli do gramáže.