Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.červen 22:59

Prostě takové je proudění nad střední Evropou dané tlakovou níží nad Baltickým mořem. Toto proudění je pro střední Evropu netypické a říká se že je to dané tím, že roztálo mnoho ledovců v Severním ledovém oceánu, tudíž se voda v moři oteplila. Jelikož je v současné době ve Švédsku a Laponsku cca 100 km od severního polárního kruhu teplota téměř 30oC nad nulou. Dá se předpokládat že se typ tohoto počasí ve střední Evropě bude projevovat stále častěji a ve větší míře.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.červen 23:15

Prostě takové je proudění nad střední Evropou dané tlakovou níží nad Baltickým mořem. Toto proudění je pro střední Evropu netypické a říká se že je to dané tím, že roztálo mnoho ledovců v Severním ledovém oceánu, tudíž se voda v moři oteplila. Jelikož je v současné době ve Švédsku a Laponsku cca 100 km od severního polárního kruhu teplota téměř 30oC nad nulou. Dá se předpokládat že se typ tohoto počasí ve střední Evropě bude projevovat stále častěji a ve větší míře.
Doplňuji:
Lidé se ke své matičce Zemi sice chovají prasecky, ale toto chování není zřejmě hlavní příčinou současných klimatických změn. Dlouhodobé klimatické změny byly na naší Zemi i v době, kdy zde lidé nebyli a i tehdy kdy ještě žádnou průmyslovou činnost nevyvíjeli. V tomto má zřejmě Klaus pravdu !
A jestli si někdo myslel že podle Mayů měl nastat konec světa nebo přechod na něco nového v jeden den, jako když proutkem mávneš, tak to je hodně daleko od věci. Takovýto přechod bude z hlediska lidského věku dlouhý, ale z hlediska historie Země krátký !!