Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.květen 11:46

Naliješ vodu a přidáváš pomalu vápno tak, aby se zahřálo a začalo bublat. Musí se stále míchat a nesmí se převařit. Při velkém bublání se dolívá studená voda. Když přestaneš míchat, začne se dělat krupon, který to uzavře a během chvilky nebo při pohybu to bouchne a je to dost nebezpečný. Pokud jsi to nikdy neviděl, nedoporučuju se do toho pouštět nebo s maximální opatrností, jsou z toho ošklivé úrazy.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.květen 11:48

Naliješ vodu a přidáváš pomalu vápno tak, aby se zahřálo a začalo bublat. Musí se stále míchat a nesmí se převařit. Při velkém bublání se dolívá studená voda. Když přestaneš míchat, začne se dělat krupon, který to uzavře a během chvilky nebo při pohybu to bouchne a je to dost nebezpečný. Pokud jsi to nikdy neviděl, nedoporučuju se do toho pouštět nebo s maximální opatrností, jsou z toho ošklivé úrazy.
Doplňuji:
Když už samo přestává bublat bez přidávání vody, je to známka, že je uhašené a může se nechat chladnout, ale pořád promíchávat. Už nevím do jaké teploty, ale je lepší míchat o čtvrt hodinky dýl, než to sbírat po celém okolí. Je to pak docela fofr.