Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.květen 0:31

Mám a používám klasický kamenec – hranolek. Jsem spokojen. Je fakt, že obsahuje hliník a není zde dostatečně doložena či vyvrácena absorbce nebezpečného hliníku organismem, ale už se používá tolik roků, že to asi je v pořádku. Slyšel jsem ale, že jako antiperspirant se dá z českého sortimentu použít jen ten hranolek, složením síran hlinitodraselný, pokud má někdo tu tyčinku na stavění krvácení, tak té snad schází právě ten hliník a jako antiperspirant to nefunguje. Když si ale na Heuréce necháš vyhledat kamenec, vyjede ti i spousta kamenců zahraniční výroby, tam už pak je třeba se podívat na složení na obalu.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.květen 0:37

Mám a používám klasický kamenec – hranolek. Jsem spokojen. Je fakt, že obsahuje hliník a není zde dostatečně doložena či vyvrácena absorbce nebezpečného hliníku organismem, ale už se používá tolik roků, že to asi je v pořádku. Slyšel jsem ale, že jako antiperspirant se dá z českého sortimentu použít jen ten hranolek, složením síran hlinitodraselný, pokud má někdo tu tyčinku na stavění krvácení, tak té snad schází právě ten hliník a jako antiperspirant to nefunguje. Když si ale na Heuréce necháš vyhledat kamenec, vyjede ti i spousta kamenců zahraniční výroby, tam už pak je třeba se podívat na složení na obalu.
Doplňuji:
opravuji: síran hlinitodraselný = pravý kamenec = kvádřík, síran hlinitý = tyčinka (zastavovač) – nedá se nazvat kamencem, kamence jsou tzv. podvojné sírany, tzn. musí obsahovat kationty dvou kovů.