Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.květen 0:09

Illines, mohla bys blíže popsat, o co se Ti jedná? Oblastí, kde se Češi s Čechy rozcházejí, je dnes více.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.květen 0:47

Illines, mohla bys blíže popsat, o co se Ti jedná? Oblastí, kde se Češi s Čechy rozcházejí, je dnes více.
Doplňuji:
Češi uměli být i svými pány, i svými poddanými. Potřebovali ale vždy silné jedince, kteří by je vedli. Dnes máme ve vedení politiky, za které je mně osobně v převážné většině hanba.
Nejde vše svádět na „blbou“ dobu. Svádět se ale dá hodně věcí na postupné vytrácení morálky z veřejného i ze soukromého života. Na hodnotě nabývají věci materiální na úkor kvality mentální úrovně, vzdělanosti, čestnosti a moudrosti. Kupčíme se svými životy, se svým osudem a čekáme, že pálit si prsty za to, co se nám nelíbí, bude někdo jiný. Zřejmě většina národa čeká na skutečnou osobnost, aby naše vědomí mohlo najít svůj opravdový hlas a život. Jako národ upadáme do bahna lenosti a pohodlnosti. Honíme se s plackami po obchodech a máme to za projev svobody. Projevujeme svou tupost tím, že se honosíme sounáležitostí ke „konzumní společnosti“ a nestydíme se za to. Přetřásáme kvalitu jídla, ale kvalita kultury a společenského života nám už tolik na srdcích neleží.
Táhne se to celými dějinami lidstva – mocní vždy lid využívali. Dejte voličům (lidu)chléb a zábavu (hry) a bude od nich pokoj. Tak málo stačí ke spokojenosti i nám.
Neřešené aféry. Pocit, že se něco děje (a zatím se vše zametá pod koberec). Hledání viníků za Klausovu amnestii, jako by viník jediný a největší nebyl znám včetně pohnutek, proč svému národu nakonec potřeboval takhle plivnout do tváře. Daňové úniky. Vládní zakázky. Výběrová řízení. Podvody. Rozkrádání.
Illines, kde tady chceš hledat jednotu?
Na jedné straně máme pohodlný a akce neschopný národ, na druhé straně zloděje, podvodníky, lumpy a darebáky – prostě politiky, nebo ty, co se za ně mohou schovat.